Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ε.Ε: Αναγνώριση πτυχίων Κτηνιατρικής Χειρουργικής ζητά από την Ελλάδα

Την αναγνώριση των πτυχίων Κτηνιατρικής Χειρουργικής χωρών της Ε.Ε. ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.


Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή, κρίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές παρεμποδίζουν την αναγνώριση των διπλωμάτων Κτηνιατρικής από χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με την Επιτροπή, παραβιάζεται η κοινοτική οδηγία περί επαγγελματικών προσόντων (2005/36/ΕΚ). Η Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να μεταφέρει την εν λόγω οδηγία στην εθνική νομοθεσία εντός δύο μηνών, απειλώντας με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ειδικότερα, η Επιτροπή τονίζει ότι οι πτυχιούχοι Κτηνιατρικής από άλλες χώρες της Ε.Ε. υποχρεώνονται από τις ελληνικές αρχές να περάσουν από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να τους επιτραπεί να ασκήσουν το επάγγελμα του κτηνιάτρου.

Τέλος, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η οδηγία για τα επαγγελματικά προσόντα συνιστά αυτόματη αναγνώριση των διπλωμάτων Κτηνιατρικής Χειρουργικής.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com