Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Μεγαλώνει η λίστα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της Ε.Ε.

Εννέα ακόμα χώρες προστέθηκαν στη λίστα των υπερβολικών ελλειμμάτων σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρατών που εμφανίζουν δημοσιονομικά ελλείμματα πάνω από το όριο του 3%.


Τα καινούρια κράτη στα οποία το 2008 το έλλειμμα ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ, είναι η Γερμανία, η η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Τσεχία.

Οι χώρες που περιλαμβάνονται ήδη στη λίστα είναι η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ρουμανία. Σε αυτές τις χώρες θα πρέπει να προστεθούν η μεγάλη Βρετανία και η Ουγγαρία που είχαν υπερβολικά ελλείμματα πριν την κρίση.Τα χρονικά περιθώρια για τη συρρίκνωση του ελλείμματος στο 3% για τα εννέα αυτά κράτη θα προσδιορισθούν σε επόμενη φάση σύμφωνα με την Ε..Ε.

Τέλος η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια, Αμέλια Τόρες, σε ερώτηση για το εάν θα επανεκτιμηθούν τα χρονικά περιθώρια για τα πρώτα εννέα κράτη μέλη, στα οποία περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, αρκέστηκε να απαντήσει ότι στο τέλος Οκτωβρίου η ΕΕ θα εκτιμήσει αν αυτά τα κράτη μέλη έλαβαν ως σήμερα όλα τα μέτρα που είχαν κριθεί αναγκαία, προ εξαμήνου για τη δημοσιονομική εξυγίανση

 
website counter
friend finderplentyoffish.com