Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Νέες επαφές Νίμιτς με Αθήνα και Σκόπια στις 16 Νοεμβρίου

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, πρότεινε νέα συνάντηση με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στις 16 Νοεμβρίου για το ζήτημα της ονομασίας, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση εκπροσώπου της Γραμματείας του Οργανισμού.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κατά τις σημερινές δηλώσεις στον Τύπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου στην Αθήνα, ο Μπαν Κι Μουν σημείωσε ότι ο προσωπικός του απεσταλμένος για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είναι πρόθυμος να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, μόλις είναι έτοιμα και τα δύο μέρη.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι είναι ενθαρρυντικό γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε ότι "η Ελλάδα είναι έτοιμη και θα υποστηρίξει πλήρως το συνεχή διευκολυντικό ρόλο του κ. Νίμιτς".

Συναφώς, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Νίμιτς αναφέρει ότι έχει επαφή με τα μέρη και έχει προτείνει την πραγματοποίηση συνάντησης στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά από την 16η Νοεμβρίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com