Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Προωθείται η αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης

Σε κέντρο ιαματικής θεραπείας και ευεξίας σχεδιάζει να μετατρέψει τα Λουτρά της Θέρμης ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που προωθεί τις διαδικασίες αξιοποίησής τους.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων του έργου, συντάχθηκε η σχετική τεχνικο-οικονομική μελέτη που προτείνει τη σύναψη Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ειδικότερα, η τεχνικο-οικονομική μελέτη προτείνει τη λειτουργία και εκμετάλλευση ενός Συγκροτήματος Ιαματικού Τουρισμού, που θα δημιουργηθεί στην έκταση πεντακοσίων στρεμμάτων που κατέχει ο Δήμος στο 24ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει κέντρο ιαματικής θεραπείας και ευεξίας, ξενοδοχειακή μονάδα spa τεσσάρων ή πέντε αστέρων και 120 κλινών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας, αθλητικές εγκαταστάσεις και έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Οι εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν εκατέρωθεν της εθνικής οδού, ενώ η επικοινωνία μεταξύ των δύο τμημάτων προτείνεται μέσω υπόγειας σύνδεσης.

Ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου εκτιμάται σε 33.500.000 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα των εργασιών υπολογίζεται σε τρία χρόνια κατασκευής του έργου και 27 χρόνια λειτουργίας και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com