Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΤτΕ: Καμία απαγόρευση προς τις τράπεζες για τη συμμετοχή στα προγράμματα της ΕΚΤ

Διευκρινιστική ανακοίνωση που αναφέρει πως δεν υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής των τραπεζών στο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας δωδεκάμηνης διάρκειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέδωσε η ΤτΕ. Συστήνει όμως να επιδείξουν σύνεση.


Μετά τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, κ. Προβόπουλου, που ουσιαστικά έβαζαν φρένο στις προθέσεις των τραπεζών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δανεισμού της ΕΚΤ, η ανακοίνωση αυτή έρχεται να διευκρινίσει πως πρακτικά δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση και η συμμετοχή είναι καθαρά επιλογή της κάθε τράπεζας μεμονωμένα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως : “Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υποδείξει σε ένα αριθμό τραπεζών να επιδείξουν σύνεση ως προς το βαθμό συμμετοχής τους στο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας δωδεκάμηνης διάρκειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του μηνός Δεκεμβρίου, ώστε να διευκολυνθεί η έξοδός τους από τα έκτακτα και προσωρινά μέτρα του Ευρωσυστήματος όταν αυτά αποσυρθούν.

Σε καμία περίπτωση η σύσταση αυτή δεν αποτελεί απαγόρευση και πολύ περισσότερο δεν συνδέεται με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους ή που επιθυμούν να αγοράσουν οι τράπεζες”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com