Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Aντ. Σαμαράς: «Ναι στη στήριξη, όχι στη λευκή επιταγή»

«Θα στηρίξουμε την κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Δεν θα της δώσουμε όμως λευκή επιταγή» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Αντιτάχθηκε στην αύξηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου στα καύσιμα και ζήτησε «ανάσες ανάπτυξης για να μην βαθύνει ακόμη περισσότερο η κρίση»


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι “έταξε προεκλογικά τα πάντα στους πάντες δίνοντας υποσχέσεις που τώρα δεν μπορεί να τηρήσει”. Επίσης, απέδωσε στην κυβέρνηση “αναβλητικότητα και εσωτερική διγλωσσία”.

“Τα spreads εκτοξεύτηκαν μετά τις εκλογές” υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς και ζήτησε από την κυβέρνηση “να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς ενδοκυβερνητική διχογνωμία”.

“Θα στηρίξουμε όποια μέτρα είναι απαραίτητα. Λέμε ναι σε παρεμβάσεις που περιορίζουν την κρατική σπατάλη, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Όμως λέμε 'όχι' στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα και στην αύξηση το ΦΠΑ. Λέμε 'όχι' και σε μέτρα που εντείνουν τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα προκειμένου να δώσει και “ανάσες ανάπτυξης χωρίς τις οποίες η κρίση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο”. Έκλεισε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξετάζει κατά περίπτωση το κάθε κυβερνητικό μέτρο που θα ανακοινώνεται και ότι “σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει λευκή επιταγή”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com