Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κ. Μίχαλος: Να μην πληγούν οι συνεπείς επιχειρήσεις

Τον περιορισμό της δανειοδότησης και της αύξησης του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών που είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, φοβάται ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κ. Μίχαλος, με ομιλία του στο συνέδριο του Economist.


Όπως ανέφερε ο Κ. Μίχαλος, οι επιχειρηματίες είναι υπέρ της ενίσχυσης της ρευστότητας αλλά όχι με “όρους που στρεβλώνουν τους θεμελιώδεις κανόνες λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος”. Τόνισε ότι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος, να περιοριστεί η δανειοδότηση των επιχειρήσεων και να αυξηθεί σε δυσανάλογο βαθμό το κόστος για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κ. Μίχαλο, υπάρχει ανάγκη για αποτελεσματικότερη εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς και αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας. Όπως ανέφερε “Είναι καιρός να επενδύσουμε σε μια νέα αναπτυξιακή αντίληψη, με κινητήριο δύναμη όχι πια την κατανάλωση, αλλά τις επενδύσεις, την παραγωγή καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, την εξωστρέφεια και τη διείσδυση σε ξένες αγορές''.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com