Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τα νέα μέτρα

Δεν υπάρχουν αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του 14ου μισθού και την αύξηση του ΦΠΑ τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, διαμηνύοντας ταυτόχρονα προς τους απεργούς τελωνειακούς ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και στη Νέα Δημοκρατία ότι επιδεικνύει θράσος και υποκρισία, εμφανιζόμενη ως τιμητής των πάντων.


"Δεν ζητάμε χάρες και δανεικά", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση του προγράμματος σταθερότητας από την Ε.Ε. το Μάρτιο και μετά θα δει η κυβέρνηση αν πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα. Ταυτόχρονα διέψευσε πληροφορίες που φέρουν τη χώρα μας έτοιμη να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να δανειστεί 35 δισ. ευρώ, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στους Ευρωπαίους ομολόγους του για την πολιτική στήριξη που παρείχαν στην Ελλάδα.

Ο Γ. Πεταλωτής, πάντως χαρακτήρισε θεσμικό παράδοξο, άλλα να αποφασίζει η σύνοδος κορυφής και άλλα το Ecofin και υπογράμμισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Δεν επιβεβαίωσε δημοσίευμα περί ερευνών της ΕΥΠ για τους κερδοσκόπους που δρουν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση διερευνά την κατάσταση και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Όσον αφορά στην απεργία των τελωνειακών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία κάτι θα πρέπει να θυσιάσουν ορισμένες επαγγελματικές ομάδες που αμείβονται προνομιακά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com