Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Μηνύσεις κατά των αγροτικών μπλόκων στον Άρειο Πάγο

Μηνυτήριες αναφορές για τα αγροτικά μπλόκα υπέβαλαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και η «Δράση» του Στέφανου Μάνου.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητά να ασκηθεί δίωξη για παρακώλυση συγκοινωνιών και να κινηθεί αυτόφωρα η διαδικασία κατά των αγροτών. Η ΠΟΞ υποστηρίζει ότι ανεξαρτήτως του δικαίου ή μη των αιτημάτων των αγροτών οι ενέργειές τους για κλείσιμο των δρόμων είναι αδικαιολόγητες και απειλούν την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών και όχι μόνο επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή λειτουργίας και σε απολύσεις.

Οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι το 2009 υπήρξε μείωση στα έσοδά τους κατά 16% και ότι σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση τα αγροτικά μπλόκα ήρθαν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο. Όπως αναφέρουν εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων έχουν ακυρωθεί πολλές κρατήσεις, ενώ έχουν "παγώσει" και οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Από την πλευρά της, η "Δράση" ζητά να ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών με επιβαρυντικές συνθήκες πρόκλησης κατάστασης κοινής ανάγκης για παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Παράλληλα, ζητά να διερευνηθεί η ύπαρξη ποινικών ευθυνών κατά των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους, καθώς και των οργάνων της ΕΛΑΣ που παραβαίνουν το καθήκον τους, αφού δεν ενεργούν για την αποτροπή των παράνομων ενεργειών, τη σύλληψη των παραβατών και την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα.

Το κόμμα του Στέφανου Μάνου υποστηρίζει ότι έχει αναστατωθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας, λόγω της παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης, της απαξίωσης εμπορευμάτων και της δυσχέρανσης ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com