Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

«Σταυρόλεξο» οι αρμοδιότητες υπουργών και υπουργείων

Με Προεδρικά Διατάγματα θα αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες των νέων υπουργείων και υπουργών. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί στο μεσοδιάστημα «ανεπίσημη» λύση για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο.


Ξεκαθάρισμα χρειάζεται, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των επενδύσεων, το οποίο καλούνται να χειριστούν τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο νεοσύστατο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο τομέας της Ενέργειας παραμένει σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα υπό την εποπτεία της Τίνας Μπιρμπίλη, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί συναρμοδιότητα των υπουργών που έχουν επωμιστεί το βάρος της προσέλκυσης επενδύσεων. Όσον αφορά, τέλος, στον τομέα του αθλητισμού, είναι ασαφές αν θα τον διαχειριστεί ο υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Άθλησης, Χρήστος Αηδόνης ή θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργου Νικητιάδη.

Όσον αφορά στο διαχωρισμό αρμοδιοτήτων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών -ένεκα και του πολυπηθέστερου κυβερνητικού σχήματος- θεωρείται πιθανότερο η διαχείριση του ζητήματος να γίνει εντός των τειχών των υπουργείων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com