Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εν αναμονή των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αρμοδιότητες

Στροφή στην ανάπτυξη, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών θα επιχειρήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Γιώργος Πεταλωτής παραδέχτηκε ότι η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των υπουργείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, υποστήριξε όμως ότι δεν υπάρχει καμία σύγκρουση εξουσιών μεταξύ των υπουργών.


Οι επιμέρους αρμοδιότητες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ύστερα από νομοτεχνική επεξεργασία, διευκρίνισε.

Όσον αφορά στην απουσία από το νέο συντονιστικό όργανο του, που θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα υπό τον πρωθυπουργό, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου και του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, απάντησε ότι δεν θα συμμετέχουν καθώς "τρέχουν συγκεκριμένα προγράμματα της κυβέρνησης".

"Η κυβέρνηση μπαίνει σε μία άλλη φάση με νέες δομές και νέα πρόσωπα και με στόχο μέσα στην επόμενη χρονιά να προωθήσει όλες εκείνες τις πολιτικές και ειδικότερα στους τομείς ανάπτυξης, πρόνοιας και επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων πολιτών", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις προτεραιότητες μετά τον ανασχηματισμό.

Ο Γ. Πεταλωτής απέρριψε εμμέσως την άποψη ότι οι ριζικές αλλαγές αποτέλεσαν ομολογία αποτυχίας του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος. "Ανταποκρίθηκε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει την καταστροφή", είπε. Με αφορμή, δε, την κριτική της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι "σε μαύρα μεσάνυχτα βρίσκεται η Ν.Δ. που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα".

Το Συντονιστικό

Ερωτηθείς για το νέο κυβερνητικό όργανο υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Εξωτερικών, Πολιτισμού καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου και της στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού Ρεγγίνας Βάρτζελη, ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για ομάδα στρατηγικού και πολιτικού σχεδιασμού και προγραμματισμού που θα συνδιαμορφώνει και θα εξειδικεύει με όλους τους υπουργούς τα θέματα. Οι τελικές αποφάσεις, όπως είπε, θα λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα.

"Δεν αφαιρείται καμία αρμοδιότητα κανενός μέλους της κυβέρνησης", υποστήριξε, σημειώνοντας ότι ο Θοδ. Πάγκαλος επιτελεί "πολύ σοβαρό ρόλο" και ο Χαρ. Παμπούκης έχει πολύ σημαντικό έργο στον τομέα των επενδύσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το Συντονιστικό "δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική επιτροπή".

Ο αριθμός των προσώπων που θα μετέχουν στο συντονιστικό όργανο θα αυξάνεται ή θα περιορίζεται, ανάλογα με τις ανάγκες και το αντικείμενο.
Το ΠΑΣΟΚ θα «κρίνει» τον Αλ. Μητρόπουλο

Στο κόμμα παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο να υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Μητρόπουλος είναι μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αγώνας δρόμου για τα έσοδα

Για μία ακόμη φορά ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε πως κυβέρνηση αναζητά εκείνο το σχέδιο για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τον περιορισμό των ελλειμμάτων, που θα έχει το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος για τους πολίτες.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com