Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λ. Κατσέλη: Δύσκολος ο στόχος των 50 δις

Πολύ δύσκολος είναι ο στόχος των 50 δις ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και οι ΔΕΚΟ στρατηγικού χαρακτήρα πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου, είπε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.


Τις δηλώσεις της υπουργού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διέκοψε η εισβολή των εργαζομένων στη Φίλκεραμ Τζόνσον που είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο, βρίσκονται σε τρίμηνη διαθεσιμότητα από τον Ιανουάριο και πραγματοποιούν κατάληψη του εργοστασίου. Η υπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία τους, άκουσε τα προβλήματα τους και δεσμεύτηκε ότι τις προσεχείς μέρες θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο.

Η Λ. Κατσέλη ανακοίνωσε δύο προγράμματα ύψους 52.000.000 ευρώ που θα εφαρμοστούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησε γι αυτά στις συναντήσεις με τον Π. Ψωμιάδη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη σύσκεψη με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων.

Για την απορρόφηση 9.500 ανέργων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (5.500 στη Θεσσαλονίκη), σε έργα κοινωνικού σκοπού, μέχρι 5 μηνών, θα διατεθούν 30.000.000 ευρώ και το πρόγραμμα θα αρχίσει σε λίγες εβδομάδες. Θα διατεθούν, επίσης, 22.000.000 ευρώ για ένα τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα (ΤΟΠΣΑ), διάρκειας δύο ετών, που θα προετοιμάσει το δυναμικό για να στηρίξει αναπτυξιακές δράσεις και θα αρχίσει τον Σεπέμβριο.

Η υπουργός παραδέχθηκε ότι τα νούμερα της ανεργίας είναι αμείλικτα στη Θεσσαλονίκη. Επισήμανε ότι χωρίς τα προγράμματα του ΟΑΕΔ η ανεργία-πανελλαδικά- θα ήταν σήμερα στο 17% ή 18% και παρέπεμψε στην επίτευξη της ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com