Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ραγκούσης: «Η Ευρώπη να μοιραστεί το βάρος των μεταναστών»

Τα περί νίκης των μεταναστών απεργών πείνας είναι ψέμα δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ.Ν. Ραγκούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο Associated Press για το θέμα της λήξης της απεργίας πείνας των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία και κάλεσε την Ευρώπη να μοιραστεί το βάρος και να δεχθεί στο έδαφός της παράνομους μετανάστες, λέγοντας ότι δεν αρκεί να δίνει χρήματα.



Ο υπουργός δήλωσε ότι το πραγματικό γεγονός είναι πως οι μετανάστες παραιτήθηκαν των απαιτήσεών τους για χορήγηση άδειας παραμονής, αφού υποχώρησαν και τερμάτισαν την απεργία πείνας χωρίς να λάβουν άδειες. Ψεύτικα χαρακτήρισε τα σχόλια περί νίκης των απεργών πείνας και την αντίστοιχη αντίδρασή τους.

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να παραχωρηθούν είτε προσωρινές είτε μόνιμες άδειες παραμονής όση πίεση κι αν ασκηθεί.

Αναφέρθηκε στην παραχώρηση αδειών παραμονής σε 18 Μαροκινούς που είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας τον Ιανουάριο του 2009 από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και στην προηγούμενη μαζική νομιμοποίηση περίπου 150.000 μεταναστών το 2005-2007, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ξανά καθώς θα σήμαινε μια μόνιμη ροή μεταναστών στην Ελλάδα που η χώρα δεν μπορεί αντέξει.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όσα χρήματα κι αν δίνει η Ευρώπη, η πίεση είναι τόσο μεγάλη που η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα. Τόνισε ότι παρά τις συχνές απελάσεις , υπάρχουν περιπτώσεις που αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε για ανθρωπιστικούς λόγους ή επειδή η χώρα καταγωγής είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ζήτησε τη συμβολή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να δεχθούν στο έδαφός τους μερικούς από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα ώστε να μοιραστεί το βάρος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com