Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Παρατείνεται έως 28/2/2021 η ασφαλιστική ικανότητα για τους προαιρετικά ασφαλισμένους επαγγελματίες

Πεντάμηνη παράταση χορήγησης της ασφαλιστικής ικανότητας προαιρετικής ασφάλισης για μη μισθωτούς ασφαλισμένους που δεν καταβάλλουν εισφορές, χωρίς υπαιτιότητά τους,  αποφάσισε ο e-EΦΚΑ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προθεσμία που δόθηκε είναι η 28η Φεβρουαρίου του 2021 αντί της 30ης Σεπτεμβρίου 2020. Δηλαδή η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους εν λόγω ασφαλισμένους παρατάθηκε για επιπλέον 5 μήνες.

Και αυτό γιατί  δεν έχουν αναρτηθεί ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών λόγω της απαιτούμενης παραμετροποίησης του μηχανογραφικού  συστήματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα  με ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Στο μεταξύ, έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση της μηχανογραφικής εφαρμογής, με σύνταξη σχετικής μελέτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί  έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για άλλη μία παράταση, τελευταία, που προωθεί ο ΕΦΚΑ για τους επαγγελματίες. Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία που πέρασε το υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα προβλέφθηκε σειρά παρατάσεων. Συγκεκριμένα:

- Παρατείνεται ειδικά για το έτος 2020, η ασφαλιστική ικανότητα των μη μισθωτών που ήταν ασφαλιστικά ικανοί την 28η Φεβρουαρίου 2020.

- Παρατείνεται αναδρομικά η ασφαλιστική ικανότητα για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, για το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021, συγκεκριμένων κατηγοριών προσώπων και των μελών των οικογενειών τους, όπως, π.χ., ελευθέρων επαγγελματιών που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών κ.λπ.).

- Χορηγείται αναδρομικά ασφαλιστική ικανότητα για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, για το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης των απαιτούμενων, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, ημερών ασφάλισης, σε συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων και μελών των οικογενειών τους (π.χ. πρόσωπα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής κλ.π.).

- Χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα έως 31 Δεκεμβρίου 2020 (αντί έως 30 Απριλίου 2020 που ισχύει) στα έμμεσα μέλη που είχαν ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020, αλλά στη συνέχεια την απώλεσαν, ενόσω οι συνδεόμενοι άμεσα ασφαλισμένοι παραμένουν ασφαλιστικά ικανοί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com