Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Oι ημερομηνίες-κλειδιά για τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις στους πληττόμενους εργαζομένους

Τρεις είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων, κατά τον τρέχοντα μήνα, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα οφέλη από την ένταξη των δεύτερων στα βασικά πακέτα στήριξης.

Πιο αναλυτικά, από χθες Τρίτη 6 Οκτωβρίου,  είναι δεκτές οι δηλώσεις για:
* την ένταξη εργαζομένων στο μηχανισμό "Συν-Εργασία"  για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μπορούν να δηλωθούν τα οικονομικά στοιχεία τους (β΄ βάση δηλώσεων). Η σχετική προθεσμία λήγει στις 12 Οκτωβρίου.

· Την ένταξη εργαζομένων στη "Συν -Εργασία" για τον Σεπτέμβριο. Μπορούν να δηλωθούν τα στοιχεία τους (α΄ φάση δηλώσεων) έως 7 Οκτωβρίου.

·Την αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Αύγουστο. Σχετικές δηλώσεις εργοδοτών μπορούν να υποβληθούν έως 9 Οκτωβρίου και των εργαζομένων έως 10 Οκτωβρίου.

Από την ερχόμενη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου είναι δεκτές δηλώσεις για:

· την ένταξη εργαζομένων στη "Συν-Εργασία" για Σεπτέμβριο. Μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων τους (β΄ φάση) έως τις  24 Οκτωβρίου.

· Τις μονομερείς δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Σεπτέμβριο. Μπορούν να υποβληθούν έως 31 Οκτωβρίου

Από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου είναι δεκτές δηλώσεις για:
* τις αναστολές συμβάσεων εργασίας στους κλάδους Επισιτισμού, Τουρισμού, Μεταφορών, Πολιτισμού, Αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου βάσει ΚΑΔ και τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Επιχειρήσεις -εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις από έως 24 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι, έως 25 Οκτωβρίου.

Έως τις 31 Οκτωβρίου είναι δεκτές οι δηλώσεις των στοιχείων (α΄ φάση) των εργαζομένων που εντάσσονται στη "Συν-Εργασία" κατά τον τρέχοντα μήνα.

Επίσης έως τις 31 Οκτωβρίου μπορούν οι δικαιούχοι των ειδικών κατηγοριών να προβούν στην υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com