Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Οι προθεσμίες -ορόσημο για τις δηλώσεις για "Συν-εργασία", αναστολές, ειδικές κατηγορίες για το Σεπτέμβριο

Κρίσιμες είναι οι επόμενες δεκαεπτά μέρες για τις δηλώσεις εργοδοτών και μισθωτών προκειμένου να ωφεληθούν από τα προγράμματα στήριξης, λόγω κορονοϊού, για το μήνα Σεπτέμβριο.

Οι ημερομηνίες-ορόσημο είναι τρεις: Η 24η, η 25η και η 31η Οκτωβρίου. Έως τις 24 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν δηλώσεις για τη "Συν-Εργασία, έως τις 25 Οκτωβρίου, είναι δεκτές οι δηλώσεις για αναστολές συμβάσεις εργασίας, ενώ έως τις 31 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν μονομερείς δηλώσεις και δηλώσεις από τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά, οι κρίσιμες προθεσμίες ανά πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων έχουν ως εξής:

· "Συν-Εργασία": Έως το Σάββατο 24 Οκτωβρίου είναι δεκτές οι δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων των  εργαζομένων (β΄ φάση) προκειμένου να ενταχθούν στο μηχανισμό "Συν-Εργασία" για το Σεπτέμβριο. Έως τις 31 Οκτωβρίου είναι δεχτές οι δηλώσεις των στοιχείων (α΄ φάση) των εργαζομένων που εντάσσονται στη "Συν-Εργασία" κατά τον τρέχοντα μήνα.

· Αναστολές συμβάσεων : Έως την Κυριακή 25 Οκτωβρίου είναι δεκτές δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας στους κλάδους  Επισιτισμού,  Τουρισμού, Μεταφορών,  Πολιτισμού,  Αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου βάσει ΚΑΔ  και τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων. Επιχειρήσεις -εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις από έως 24 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι, έως 25 Οκτωβρίου.

· Μονομερείς δηλώσεις: Έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου μπορούν να υποβληθούν οι μονομερείς δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Σεπτέμβριο.

· Ειδικές κατηγορίες: Έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου μπορούν οι δικαιούχοι των ειδικών κατηγοριών να προβούν στην υποβολή  υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com