Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις των κομμάτων για την ελληνική συμμετοχή στη Λιβύη

Αντιδράσεις εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια της Δύσης να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.



Με τις παραχωρήσεις της η κυβέρνηση "εμπλέκει τη χώρα σε ένα νέο γύρο οξυμένων ανταγωνισμών και ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή" ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και τη συμμετοχή της Ελλάδας, με οποιονδήποτε τρόπο.

Για “βρώμικο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο” που δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του λαού αλλά με πετρελαϊκά και άλλα συμφέροντα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη περίπτωση της Λιβύης, η κυβέρνηση να θυμηθεί την ρήση: "από πίττα που δεν τρως μην σε νοιάζει κι αν καεί...”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Η Ελλάδα πρέπει "να συμμετάσχει μόνο σε ειρηνευτικές διαδικασίες και δεν πρέπει να εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολεμικές διαμάχες", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com