Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις βενζινοπωλών στην ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν

Η επιβολή ανώτατων τιμών από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα πρέπει να αφορά όλα τα στάδια της διακίνησης και όχι μόνο τη λιανική όπως είχε γίνει στο παρελθόν και τελικά καταργήθηκαν πρόωρα, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε ανακοίνωσή της.



Η ΠΟΠΕΚ, αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί ενδεχόμενη επιβολή πλαφόν σε σημεία όπου οι τιμές καυσίμων είναι αδικαιολόγητα υψηλές, όπως στις εθνικές οδούς και το νομό Λασιθίου, επικαλείται πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου ως αίτια για τις υψηλές τιμές στις εθνικές οδούς αναφέρονται τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουν τα πρατήρια στο ΤΕΟ.


Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, στο ίδιο πόρισμα, που εκδόθηκε προ τετραετίας, περιλαμβάνεται και η πρόταση να αναγράφονται σε πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους οι τιμές στα δυο πλησιέστερα πρατήρια. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία «ο κ. Χρυσοχοϊδης, είναι ο τέταρτος υπουργός Ανάπτυξης, που εξαγγέλλει το μέτρο. Η διαφορά είναι ότι περιόρισε το πεδίο εφαρμογής του από τις εθνικές οδούς μόνο στην Αττική οδό».

Όπως επίσης καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες, πριν από δυο εβδομάδες είχε αναγγελθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης για τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων με συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλους τους κλάδους που εμπλέκονται στη διακίνηση πετρελαιοειδών, ωστόσο «η ηγεσία του υπουργείο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις ματαίωσε τη συνάντηση αυτή».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com