Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Αποτιμά θετικά την «αποτυχία» της Ιρλανδίας η Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να μιλά για «κρυφή ατζέντα» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον απόηχο της συμφωνίας για μείωση του επιτοκίου και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.



Παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία δεν πέτυχε βελτίωση των όρων του δικού τους δανείου, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση του πάλαι ποτέ κέλτικου τίγρη επέλεξε να μην προχωρήσει σε αύξηση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή για να σώσει την ανάπτυξη. Κάνοντας αναφορά και στην Πορτογαλία, είπε πως το κράτος τυης ιβηρικής προτιμά να δανείζεται με υψηλό επιτόκιο παρά να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι, αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση "έχει πάρει διαζύγιο από την ανάπτυξη". Πρόσθεσε, όμως, ότι η τοποθέτησή του δεν συνιστά υπόδειξη για το τι θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα.

Επέμεινε ότι οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα ήταν προειλημμένες. "Όλες οι αποφάσεις για την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου ήταν πράγματα που τα φώναζε ο Σαμαράς εδώ και μήνες. Έχουμε πει ότι η μεν επιμήκυνση είναι απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου ενώ γνωστές ήταν οι δηλώσεις του Όλι Ρεν αλλά και της κ. Μέρκελ που μιλούσαν για τα θέματα αυτά. Μιλάμε για προειλημμένες αποφάσεις", ανέφερε.

Ο Γ. Μιχελάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη, για δηλώσεις του με τις οποίες εμπλέκει τη Ν.Δ. στη φημολογία περί χρεοκοπίας της χώρας. "Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα", δήλωσε και επιχείρησε σύγκριση των φημών που διακινήθηκαν μέσω του διαδικτύου και προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί, τις δηλώσεις περί "Τιτανικού", αλλά και τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη. "Τότε, ο κ. Καρχιμάκης δεν βρήκε να πει ούτε για εγκληματία, ούτε για εσχάτη προδοσία. Ο κ. Καρχιμάκης και το κόμμα του δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη. Αν θέλει λοιπόν να αποδώσει χαρακτηρισμούς ο κ. Καρχιμάκης να τους αποδώσει εκεί που ανήκουν", είπε. "Αν ο κ. Καρχιμάκης δεν πει ονόματα για τους δήθεν κύκλους της Ν.Δ. θα είναι ένας άθλιος συκοφάντης", κατέληξε για το θέμα.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τσουκαλάς, κατέθεσε ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ζητώντας να μάθει αν η κομισιόν παρακολουθεί την εξέλιξη των σχεδίων κατασκευής πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία και το αν προτίθεται να κάνει κάτι, ώστε να πιεστεί η Άγκυρα έτσι ώστε να συμμορφωθεί πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα πυρηνικής ασφάλειας.
Γ. Πεταλωτής: Συνωμοσιολογία τα περί κρυφής ατζέντας

Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η νέα τακτική της Νέας Δημοκρατίας για την αποδόμηση των προσπαθειών της κυβέρνησης.

"Οποιαδήποτε σύγκρουση της κυβέρνησης με συμφέροντα, οποιοδήποτε μεγάλο ή μικρό θετικό βήμα γίνεται, όπως έγινε και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, πίσω από αυτές τις επιτυχίες θα ανακαλύπτεται η κρυφή ατζέντα, την οποία φυσικά όσο δεν μας τη λέει η ΝΔ, θα είναι κρυφή και θα ίπταται και θα διαρρέεται, έτσι όπως προσπαθεί να κάνει η ΝΔ", σημείωσε ο Γ. Πεταλωτής. Υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρεί την απαξίωση κάθε επιτυχίας, λέγοντας ότι δεν είναι παρά μικροδιευκόλυνση. "Είναι η τακτική της Ν.Δ., η οποία δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και δεν μπορεί να αντιληφθεί, δυστυχώς, το σημαντικό διακύβευμα", συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η Ν.Δ. εμπλέκεται στη διασπορά φημών περί χρεοκοπίας, απάντησε: "Όχι, φυσικά. Δεν έχω πει κάτι τέτοιο, ούτε θα μπορούσα να πω, από τη στιγμή που υπάρχει διαδικασία διερεύνησης και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πραγματικά τέτοιου είδους άφρονες ενέργειες είναι και εγκληματικές"

Η ερώτηση έγινε με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκη, με τις οποίες αναπαρήγαγε δημοσιεύματα παραδημοσιογραφικών μπλογκ περί εμπλοκής κύκλων της Ν.Δ.. στην υπόθεση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com