Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας από την τρόικα, η μείωση του επιτοκίου και η δρομολόγηση ανταλλαγμάτων που συμφωνήθηκαν στην Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, τα σενάρια δομικού ανασχηματισμού, οι αλλαγές με τροποποιήσεις επί βασικών άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και οι καταστροφές από το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό των 8,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δίνουν. Θέλουν. Ζητάμε".

“Δίνουν: 7,5 χρόνια ακόμα, χαμηλότερο επιτόκιο. Θέλουν: πώληση περιουσίας 50 δισ., το έλλειμμα στο Σύνταγμα, νέο Μνημόνιο αν μπούμε στο μηχανισμό της Ιρλανδίας. Ζητάμε: περισσότερο χρόνο, όχι συνταγματική αλλαγή, ένταξη χωρίς νέο Μνημόνιο".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόλαση στην Ιαπωνία!..."

"Πρωτοφανής σεισμός 8.9 Ρίχτερ με ανυπολόγιστο αριθμό νεκρών!... Το φοβερό τσουνάμι σκέπασε ολόκληρες πόλεις και εκσφενδόνισε από τα λιμάνια στην ξηρά ολόκληρα καράβια!.. Τι λένε οι επιστήμονες για το παγκόσμιο φαινόμενο, ποιες οι επιπτώσεις του στον Πλανήτη...".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τα ρίχτερ της Μέρκελ ισοπεδώνουν την Ελλάδα και τελειώνουν πολιτικά τον Γ. Παπανδρέου".

"Θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, αποφάσισε να φορέσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Ενωση, καταδικάζοντας ένα ολόκληρο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λύση σοκ".

"Μέτρα-σοκ φέρνει ο πλήρης δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του έτους έδειξαν μια μαύρη τρύπα άνω του 1,5 δισ. ευρώ, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε νέες περικοπές δαπανών και νέους φόρους-σοκ".

ΕΘΝΟΣ: "39 αλλαγές στο «παρά 5'» για τη φορολογία".

"Σαρωτικές αλλαγές στο τελικό κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου έφερε χθες στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο. Κυριολεκτικά στο παρά πέντε ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε 39 τροποποιήσεις επί βασικών άρθρων του φορολογικού".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Επιχείρηση Εωσφόρος». Οι εβραιομασώνοι θα μας αφανίσουν".

"Το 2017 ένα διαστημικό σκάφος θα προκαλέσει μια κολοσσιαία έκρηξη στον Κρόνο και κάθε μορφή ζωής στη Γη θα εξαφανιστεί. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάστηκε «Επιχείρηση Εωσφόρος» και το όλο σχέδιο έχει άμεση σχέση με τους Εβραιομασώνους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τα ανταλλάγματα-σοκ που ζήτησε η Μέρκελ για να μας σώσει".

"Απαιτεί να ξεπουλήσουμε κοψοχρονιά, γέφυρες, σιδηρόδρομους και αυτοκινητόδρομους, ενώ ζητά να εκμεταλλευθούν Γερμανοί επιχειρηματίες κρατικές νοσοκομειακές-υγειονομικές μονάδες και τουριστικά «φιλέτα»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα κλειδιά στη Μέρκελ".

"Η επίτευξη πολιτικής απόφασης για το στενό συντονισμό της οικονομικής πολιτικής των χωρών της ευρωζώνης, στη χθεσινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη συμφωνία στήριξης των «αδύναμων κρίκων» (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) της ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι θα δεσμευθούν σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις".

ΕΣΤΙΑ: "Εφιαλτικές εικόνες από το τσουνάμι".

"Ένας σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συνεκλόνισε χθες την Ιαπωνία. Και ενώ ολόκληρος ο Πλανήτης με τις απ' ευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις εθαύμασε την αντισεισμική ετοιμότητα των Ιαπώνων, κανένας δεν περίμενε την εφιαλτική συνέχεια: Γιγαντιαίο τσουνάμι στο οποίο δεν μπορούσε να αντισταθή τίποτε. Παρέσυρε και κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά του"

Η ΑΥΓΗ: "Ο πρωθυπουργός για την επιμήκυνση τα δίνει όλα συν 50 δισ.!".

"«Σκληρή γραμμή» είχε τελικά... η Μέρκελ! Σε τεστ 15 ημερών υποβάλλεται από τους Ευρωπαίους εταίρους ο Γ. Παπανδρέου. Πριν πάρει την επιμήκυνση και μικρή μείωση επιτοκίων, «υπογράφει» για 50 δισ. ιδιωτικοποιήσεις, επιτάχυνση της εφαρμογής του Μνημονίου και το γερμανικής έμπνευσης Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κύματα θανάτου στον Ειρηνικό".

"Εικόνες αποκάλυψης άφησε πίσω του το βίαιο τσουνάμι που σάρωσε τις βορειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, μετά το σεισμό των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στη χώρα εδώ και περίπου ενάμιση αιώνα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκληρό μήνυμα από την Ευρώπη".

"Τελεσίγραφο προς την Αθήνα για την αποτελεσματική εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά και τη δρομολόγηση του προγράμματος αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ αποτέλεσε η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Βιβλική καταστροφή".

"Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Ιαπωνία, που την έπληξε ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 140 ετών. Εκατοντάδες οι νεκροί της τραγωδίας από τα κύματα ύψους έως και 10 μέτρων την ώρα που τα κτίρια άντεξαν την ισχυρή δόνηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Στον τοίχο» οι χώρες του Νότου".

"Την επιτάχυνση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι, καθώς και επιπρόσθετες δεσμεύσεις για τον τρόπο εφαρμογής του σχεδίου για έσοδα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ζήτησαν από την Ελλάδα οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διαρκής αντιλαϊκός πόλεμος με το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας".

"Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» συμφωνήθηκε χτες από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εν μέσω οξύτατων αντιθέσεων, και θα επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μάρτη. Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», που συνυπογράφει η κυβέρνηση στην ΕΕ, όχι γιατί της το επέβαλαν, αλλά γιατί συμφωνεί, όπως και η ΝΔ, με αυτήν την επιλογή, είναι χειρότερο και απο το μνημόνιο".

Στο ΚΑΡΦΙ : "Δομικός ανασχηματισμός. Τα σαρώνει όλα".

"Στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν ότι δεν θα γυρίσουν με γεμάτο καλάθι από τις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ετοιμάζει κινήσεις και αναζητεί στελέχη με τις γνώσεις και κυρίως την αντοχή να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες που προβλέπονται... Συνεργάτες του μιλάνε για... σκούπα, με στόχο ένα πιο σφικτό και ευέλικτο σχήμα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βιβλική καταστροφή. Σχίστηκε η γη, ξεχείλισε η θάλασσα".

"Σοκ και δέος στην Ιαπωνία. Φόβοι για χιλιάδες νεκρούς. Η Ιαπωνία προσπαθεί αυτές τις ώρες να συνέλθει από το χτύπημα του χθεσινού τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της προκαλώντας ίσως και χιλιάδες νεκρούς, καθώς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Είχε προηγηθεί ένας πανίσχυρος σεισμός 8,9 ρίχτερ".

Press: "Τα σκατά του Mr ΔΝΤ". "

«Οι Ελληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά - και μάλιστα πολύ βαθιά». Είναι η ακριβής φράση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού Canal+. Ο, πιθανότατα, υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 κατηγορεί τους Ελληνες που διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν λεφτά να πάρουν ψωμί, «κι όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν στα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους». Μήπως όμως πρέπει να δει πρώτα... τα του οίκου του;

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ομολογία αποτυχίας του μνημονίου".



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Επιμήκυνση για 7,5 χρόνια με μείωση 1% του επιτοκίου".

"Επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. για 7,5 χρόνια και μείωση επιτοκίου κατά 1% κέρδισε η Ελλάδα στη χθεσινή έκτακτη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανασχηματισμός με αλλαγές - σοκ".

"Σενάρια δομικού ανασχηματισμού ή συγκρότησης ισχυρής κυβερνητικής επιτροπής, μετά την 25η Μαρτίου, διακινούνται στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος".

Η ΑΞΙΑ: "Η δέσμευση για τα 50 δισ. εξασφαλίζει Επιμήκυνση - Επιτόκιο".

"Τα 50 δισ. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων «κλειδί» τόσο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των110 δισ. ευρώ όσο και για τη μείωση του επιτοκίου. Η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Αγκελα Μέρκελ επέβαλε τους όρους της στους Ευρωπαίους προκειμένου να εφαρμοστεί με αυστηρότητα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας ως προϋπόθεση για την παροχή της όποιας βοήθειας στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Παζάρι για τα ανταλλάγματα".

"Ένα ακόμη θρίλερ διαρκείας ξεκίνησε για τη χώρα μας στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με τη Γερμανία να απαιτεί σκληρά ανταλλάγματα για την επιμήκυνση και τη μείωση των επιτοκίων στο δάνειο από την τρόικα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία με «παροχές» και αυστηρές δεσμεύσεις".

"Συμφωνία με παροχές, αλλά και αυστηρές δεσμεύσεις στις χώρες με προβλήματα, ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης των ηγετών της Ευρωζώνης. Υιοθετώντας καταρχήν το «Σύμφωνα Ανταγωνιστικότητας», έκαναν το πρώτο βήμα, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για τη δεύτερη σημαντική διαπραγμάτευση, δηλαδή τις αλλαγές στο Ταμείο Διάσωσης και την ικανοποίηση των επιμέρους αιτημάτων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Το χρήμα εθίζει τον ΟΚΑΝΑ στη διαφθορά".

"Σημεία και τέρατα για τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών φέρνουν στο φως πολύμηνοι έλεγχοι, που πραγματοποίησαν επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, και αποκαλύπτει σήμερα ο «ΚτΕ»"


 
website counter
friend finderplentyoffish.com