Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι περιπτερούχοι της Μακεδονίας

Στάση αναμονής αποφάσισαν να κρατήσουν και προς το παρόν να μην προχωρήσουν σε αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 0,10 λεπτά, όπως αρχικά σκεφτόντουσαν να πράξουν, ακολουθώντας τα βήματα των Κρητικών συναδέλφων τους, αποφάσισαν οι περιπτερούχοι και καπνοπώλες της Μακεδονίας



Θα περιμένουν να δουν αν θα περάσει η ρύθμιση για το κατώτατο όριο προμήθειας εμπόρων χονδρικής και λιανικής στα καπνικά προϊόντα, που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη συνέχεια θα πάρουν νεότερες αποφάσεις.

Η διοίκηση της Ένωσής τους με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, αναφέρεται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους και στα λουκέτα που έρχονται. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως: «Οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί. Το 2009 και αρχές του 2010, οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία, ενώ τώρα θα κερδίζουν το 60,40%». Αυτό που διεκδικούν οι περιπτερούχοι είναι η θεσμοθέτηση ποσοστού 37% στην αποφορολογημένη αξία. Αυτό κοντολογίς σημαίνει ότι σε αυτούς θα μένει περίπου το 8% της ανώτατης λιανικής τιμής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com