Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κυβερνητική πολιτική το μνημόνιο, τονίζει ο Α. Τσίπρας

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το ζητούμενο δεν είναι οι πρόωρες εκλογές αλλά η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

"Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, αλλά "κυβερνητική πολιτική" είπε ζητώντας δημοψήφισμα και αναδιάρθρωση του χρέους με τη παραγραφή μεγάλου μέρους αυτού.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προέκυψαν κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου στη Γαλλία, ο κ. Τσίπρας τις χαρακτήρισε ως δικαιολογημένες, καθώς όπως επισήμανε η κυβερνητική πολιτική έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό.

Για τις εξελίξεις στην Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών, ωστόσο εμφανίσθηκε κατηγορηματικός στην χρήση του Λιμανιού της Σούδας από τις νατοϊκές δυνάμεις όπως και την οιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργανώνουν στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο ΣΥΝ, το Transform! Europe και το Ινστιτούτο "Ν. Πουλαντζάς" με θέμα: "Δημόσιο χρέος και πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη - Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com