Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν σήμερα 13/3/2011 στον ελληνικό Τύπο είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του δανείου και της μείωσης των επιτοκίων, τα σενάρια ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, τα φοροεισπρακτικά μέτρα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και ο φόβος από την έκρηξη στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα.


Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μικρό καρότο και μεγάλο μαστίγιο".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "δύσκολες αποφάσεις καλείται να πάρει το επόμενο 10ήμερο ο Γ. Παπανδρέου, σε αντάλλαγμα για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου στα 7,5 χρόνια, τη μείωση του επιτοκίου και τη δυνατότητα του μηχανισμού της Ε.Ε. για αγορά ομολόγων".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Κατάσχεση καταθέσεων για οφειλέτες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέρασαν κρυφά ρύθμιση για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών όσων χρωστούν ακόμη και μικροποσά στο Δημόσιο. Πάλι την πληρώνει η «μαρίδα», την ώρα που οι μεγαλοοφειλέτες κρύβουν τις περιουσίες τους σε offshore".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Φως από Βρυξέλλες με σκληρούς όρους προς την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανακούφιση προκαλούν οι βελτιωμένοι όροι αποπληρωμής των δανείων και οι διευκολύνσεις μείωσης του χρέους με τη δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων απευθείας από τον μηχανισμό στήριξης, που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ιδού ο αντίχριστος λέγεται David και θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυστυχώς υπάρχει και εντοπίσθηκε!... Πού; Στην μακρινή Αυστραλία, τελεί υπό την προστασία της πανίσχυρης λέσχης Μπίλντερμπεργκ, των Ιλλουμινάτι και φυσικά του Διαβόλου. Ενώ έχει και όλα τα προσόντα. Είναι οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του ΔΝΤ και τον προετοιμάζουν για νέο πρόεδρο των ΗΠΑ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Τσουνάμι νέων μέτρων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα επώδυνα μέτρα που θα ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2015".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Χρέος η υπεράσπιση της Δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το διεθνές συνέδριο του ΚΕΑ και του ΣΥΝ σφραγίστηκε από πλούσιο προβληματισμό και προτάσεις για την υπέρβαση του τέλματος σε προοδευτική κατεύθυνση με την παρέμβαση των κινημάτων".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ανάσα στο Μαξίμου. Ασφυξία στην κοινωνία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι εορτασμοί, έστω και συγκρατημένοι, στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρύψουν τη σκληρή αλήθεια. Το «δίχτυ ασφαλείας» που εξοικονομήθηκε έναντι της χρεοκοπίας, έχει ως καθαρό προαπαιτούμενο την πολιτική λιτότητας και την πώληση δημόσιας περιουσίας αμύθητης κοινωνικής και οικονομικής αξίας αντί 50 δισ.".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανάσα με αυστηρού όρους".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "Επιμήκυνση αποπληρωμής και μικρότερο επιτόκιο με δέσμευση για το Μνημόνιο και τις αποκρατικοποιήσεις. Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Παρασκευής έδωσε τελικά «ανάσα» στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για τη διάσωση της οικονομίας, αλλά με αυστηρούς όρους".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Το «κούρεμα» και οι καταθέσεις μας".

Η εφημερίδα επισημαίνει "όριο στις αναλήψεις, «πάγωμα» στους καταθετικούς λογαριασμούς, εγγύηση μόνο μέχρι 100.000 ευρώ. Απώλειες που φτάνουν τα 20 δισ. ευρώ θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες, πόσο «ανοιχτές» είναι στο κίνδυνο κάθε μία από αυτές. Στον... αέρα ακόμα και η χρηματοδότηση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ". Κυριακάτικη

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πυρηνικός εφιάλτης από την έκρηξη του αντιδραστήρα στην Ιαπωνία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παγκόσμιος τρόμος για το νέο Τσερνομπίλ, το ραδιενεργό νέφος του οποίου κατευθυνόταν από την Ιαπωνία προς τη ρωσική Χερσόνησο Καμτσάκα μετά από έκρηξη στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα, η οποία προκλήθηκε από μετασεισμό".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα με οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Ασφάλιση, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο. Μονόδρομος η πάλη για τη λαϊκή εξουσία".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Η Ελληνική οικονομία και οι «κακοί λύκοι»!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα τραγικά άχαρο ρόλο, μεγαλύτερο και από αυτόν του Εφιάλτη παίζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι οίκοι αξιολόγησης σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Με συντονισμένες κινήσεις κουνούν τη μπαγκέτα των υποβαθμίσεων και η ορχήστρα των γνωστών-άγνωστων κερδοσκόπων σφυροκοπά τα ελληνικά ομόλογα στις αγορές".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "«Πουλήστε ακίνητα και σώστε μισθούς 10 ετών. Ωμές εντολές από τον επίτροπο Ολι Ρεν".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», μόλις δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για την ελληνική οικονομία".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Αδράνεια = Χρεοκοπία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ακόμη και στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής αποτυπώθηκε το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα, αλλά και για την ελληνική κυβέρνηση. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και στελέχη της τρόικας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, καθώς όλα δείχνουν ότι εδώ και ενάμιση μήνα η προσπάθεια να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να ακολουθήσει τη ρότα του Μνημονίου όχι απλώς έχει ατονήσει, αλλά έχει ακυρωθεί στην πράξη".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Συμφωνία-ανάσα και μήνυμα στις αγορές".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Ενα μεγάλο βήμα» χαρακτήρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης για επιμήκυνση του χρόνου απόσβεσης των δανείων στα 7,5 χρόνια, μείωση επιτοκίου και παροχή δυνατότητας αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων από τον ευρωμηχανισμό".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ετρωγαν... έτρωγαν... και άφησαν άοπλα τα παιδιά της ΔΙΑΣ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όργιο κακοδιαχείρισης στην ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην τραγωδία της ΔΙΑΣ. Είναι δυνατόν να δίνονται 5 δισ. δραχμές τον χρόνο για επισκευές οχημάτων, αφού με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αγοραστούν ολοκαίνουργια αυτοκίνητα; Απίστευτα ποσά για ενοίκια, τη στιγμή που η αστυνομία έχει δύο εκατοντάδες κτήρια ανενεργά...".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Πάγκαλος τέλος! Ψίχουλα και νέα μέτρα φέρνουν εκλογές ή ανασχηματισμό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με όλα τα σενάρια στο τραπέζι (σενάρια κι όχι... πιστόλια) αναμένεται να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες μετά τις 25 του Μάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου, με πιθανότερο, σχεδόν βέβαιο, αποτέλεσμα να έχει πάρει ψίχουλα, δηλαδή την επιμήκυνση μεν της αποπληρωμής του δανείου από την «τρόικα», ίσως και τη μείωση του επιτοκίου, αλλά όχι και την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους. Συνεπώς όλα τα σενάρια θα είναι ανοιχτά μετά την 25η Μαρτίου, απ΄τις πρόωρες εκλογές μέχρι τον σαρωτικό ανασχηματισμό".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "«Λύση πακέτο» με εκποιήσεις 50 δισ. ευρώ και ανασχηματισμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανάσα 6 δισ. ευρώ στο χρέος. Επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου και αγορά ομολόγων από το μηχανισμό. Τέλος εποχής για Παπακωνσταντίνου. Αλλαγή εκ βάθρων του οικονομικού επιτελείου και διεύρυνση με συμμετοχή «εκσυγχρονιστών». Και μέτρα 25 δισ. ευρώ έως το 2015. Ερχεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 20-23% και έκτακτη εισφορά στα φυσικά πρόσωπα". Realnews: "Ο ανασχηματισμός «κλείδωσε» και ο Γιώργος Παπανδρέου... ψάχνει υπουργούς εκτός ΠΑΣΟΚ!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπουργούς και εκτός ΠΑΣΟΚ αναζητά ο Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει ενός ριζικού ανασχηματισμού που έχει «κλειδώσει» για αμέσως μετά την 25η Μαρτίου, κατ΄ορισμένους και νωρίτερα, εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις και αποφευχθούν -τελικά- οι πρόωρες εκλογές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εισηγούνται εκλογές την Κυριακή των Βαΐων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αβεβαιότητα για έσοδα 1 δισ. ευρώ από ακίνητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αμφιβολίες για την έγκαιρη είσπραξη 1 δισ. ευρώ προκαλούν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας και τεχνικών προβλημάτων των διαδικασιών για την εκκαθάριση των φόρων που θα επιβληθούν εφέτος στα ακίνητα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φοροεισπρακτικά μέτρα για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "έκτακτη εισφορά από τους έχοντες, μείωση φοροαπαλλαγών από τους έχοντες και μη, νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και κατάργηση του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών περιλαμβάνει η δεξαμενή των μέτρων που επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο κάτω από την πίεση της τρόικας αλλά και της κατάρρευσης των εσόδων".



 
website counter
friend finderplentyoffish.com