Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος: Λογικές οι υπερτιμολογήσεις των φαρμακευτικών

Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση στις πληρωμές των ετήσιων φαρμακευτικών δαπανών αλλά και η προμήθεια υλικού σε μεγάλες, μη αναγκαίες ποσότητες που τελικά καταλήγει στα σκουπίδια, είναι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι αιτίες της υπερκοστολόγησης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο προκύπτει ως λογική.



Ο Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ηλία Θεοδωράκη, ανέφερε ότι επί χρόνια οι ετήσιες δαπάνες πληρώνονταν μετά από 5-6 χρόνια εξ ου και προέκυπταν ως λογικές οι υπερτιμολογήσεις. «Καμία επιχείρηση στον κόσμο δεν μπορεί να πληρώνεται μετά από έξι χρόνια» υποστήριξε. Σύμφωνα όμως με τον Ηλία Θεοδωράκη, οι εταιρείες ανέχονταν αυτό το σύστημα, των ετεροχρονισμένων πληρωμών προκειμένου να δικαιολογήσουν τις βαριές υπερτιμολογήσεις.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μέσω της εφαρμογής του νέου τρόπου υγειονομικών προμηθειών και φαρμάκων μέσω διαγωνισμών και πρόκριση της χαμηλότερης τιμής, θα εξοικονομηθούν εντός του 2011 συνολικά 400 εκάτ. ευρώ για το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας» στο χώρο της Υγείας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com