Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Λούκα Κατσέλη: «Ανάγκη για επανεκκίνηση της πολιτικής ατζέντας»

Προτάσεις για την επανεκκίνηση της πολιτικής ατζέντας της κυβέρνησης κατέθεσε στον πρωθυπουργό η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, όπως δήλωσε η ίδια σε γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους.



Η κ. Κατσέλη, όπως είπε, πρότεινε στον πρωθυπουργό τρεις βασικούς άξονες και τριάντα πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να οικοδομηθεί μια πολιτική ατζέντα η οποία θα περιέχει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς τους δανειστές. Οι βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής θα πρέπει, κατά την Υπουργό Εργασίας, να είναι η διατήρηση και η αύξηση των θέσεων εργασίας, η επωφελής διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και η δημιουργία ενός διχτιού προστασίας για τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η υπουργός Εργασίας εξέφρασε τις επιφυλάξεις τις όσον αφορά το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας ότι ο στόχος των 50 δισ. αποκρατικοποιήσεων είναι εξαιρετικά δύσκολος. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα περιμένει να ακούσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που θα καταθέσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δύσκολο χαρακτήρισε επίσης το στόχο της εξοικονόμησης, ως το 2015, 8,5 περίπου δισ. από τις δαπάνες του Υπουργείου, που αποτελεί δέσμευση του "μνημονίου". Θεώρησε όμως ρεαλιστικό στόχο την εξοικονόμηση έως 6,5 δισ. και εκτίμησε ότι το ποσό αυτό μπορεί να προέλθει από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η κ. Κατσέλη ανέφερε επίσης ότι έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για την κατάρτιση επιχειρησιακών συμβάσεων, χωρίς να αναφέρει περισσότερα στοιχεία, ενώ για τις ατομικές συμβάσεις και κυρίως τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου είπε ότι υπάρχουν διάφορα νομικά θέματα τα οποία άπτονται συγκεκριμένων διατάξεων του Αστικού Κώδικα και πρέπει να εξετασθούν διεξοδικά.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει περικοπή των επιδομάτων ανεργίας αλλά επανέλεγχος στο σύνολο των επιδομάτων και δικαιότερη κατανομή.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com