Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Έκλεισε άλλα δύο μπαρ, «ξεσκονίζει» πρατήρια καυσίμων το ΣΔΟΕ

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε δύο νυχτερινά καταστήματα που δεν έκοβαν αποδείξεις, την ώρα που εντείνει τους ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ελέχθησαν έξι επιχειρήσεις της νύχτας και καταλογίσθηκαν συνολικά 51 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Ειδικά σε δύο από αυτές, επίσειαν και την ποινή του 48ωρου λουκέτου, ήταν δηλαδή αξίας πάνω από 500 ευρώ ή περισσότερες από 10. Για 48 ώρες κλείνουν τα bar:

♦Μ. Τρουλινου Μ. Βασιλάκης ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bar Palazzo Bar- Restaurant», Επιμενίδου και Κοτζιά, Ηράκλειο.

♦ Γ. Πολυχρονάκης & ΣΙΑ ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bigfish», Αρχ. Μακάριου & Σοφ. Βενιζέλου 17, Ηράκλειο.

Έλεγχοι σε πρατήρια

Ακόμη, οι έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων έδειξαν ότι πρατηριούχος στη Μεσσηνία από 1-1-2011 ως 2-3-2011 διέθεσε στην κατανάλωση ποσότητα πετρελαίου κίνησης 243.200 λίτρων, για την οποία δεν προέκυψε η νόμιμη προέλευση κατοχή και καταβολή των δασμών και λοιπών φόρων που αναλογούν.

Άλλος Ιδιοκτήτης διέθεσε ποσότητα πετρελαίου κίνησης 29.180 λίτρων, για την οποία επίσης δεν προέκυψε βάσει εγγράφων στοιχείων η νόμιμη προέλευση.

Ακόμη στην Αττική, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν δύο μηχανήματα έργου και ένα φορτηγό όχημα που ανήκουν σε τεχνική εταιρεία, καθώς και τέσσερα τουριστικά λεωφορεία διαφορετικών ιδιοκτητών που κινούνταν με πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης. Το ποσοστό παραβατικότητας το πρώτο δίμηνο του 2011 έφθασε το 24%.

Οι έλεγχοι που έγιναν ήταν 1.110, ενώ βρέθηκαν 118 τελωνειακές παραβάσεις, 2246 φορολογικές, σε σύνολο 267 παραβατων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com