Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μήνυμα Fitch στις Βρυξέλλες με μοχλό πίεσης την Αθήνα

Νέους όρους και προϋποθέσεις για την ελληνική οικονομία βάζει ο οίκος Fitch και απειλεί την Ελλάδα με περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, αν δεν καταφέρει να βγει στις αγορές έως το τέλος του έτους ή αν δεν λάβει «σαφείς και έγκαιρες δηλώσεις για πρόσθετη στήριξη από δημόσιους πιστωτές». Ζητάει από την Ε.Ε. να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.



Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Walls Street Journal, έκθεση του οίκου αξιολόγησης αναφέρει ότι η εξασφάλιση δανεισμού με λογικά επιτόκια από την Ελλάδα θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία για την επιτυχία του μηχανισμού στήριξης που έστησαν Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Η Fitch απευθύνει προειδοποιήσεις και για την Πορτογαλία, αλλά και για την Ευρωζώνη. Όπως σημειώνει, αν στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου δεν επιτευχθεί συμφωνία για μια συνολική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης χρέους , όπως θέλουν οι αγορές, υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστεί από αυτές και η Πορτογαλία.

Ο οίκος χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη οι ηγέτες της Ε.Ε. "να περιγράψουν αξιόπιστα και συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης και την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη"
 
website counter
friend finderplentyoffish.com