Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Είδε «ευχές» αντί πιέσεις για συναίνεση η Ν.Δ.

Την υποβάθμιση των παραινέσεων του Γάλλου πρωθυπουργού προς τον Αντώνη Σαμαρά, να υποστηρίξει το Μεσοπρόθεσμο, επιχείρησε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ. Φιγιόν εξέφρασε ευχή. Δεν ήταν προϋπόθεση αυτό που είπε. Ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε σταθερός στις απόψεις του, δεν υποκύπτει σε πιέσεις», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.




Πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει στις συναντήσεις του με ξένους αξιωματούχους τις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση και "αυτά που λέει στο εσωτερικό της χώρας, λέει και στο εξωτερικό".

Σημειώνεται ότι μετά τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Φιγιόν, το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν πως ο Φρ. Φιγιόν "τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ο Γ. Μιχελάκης δήλωσε, ωστόσο, ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Αντ. Σαμαρά και αντελήφθη γιατί η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου δεν βγαίνει. "Το ζήτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα", πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, είπε πως "με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έρχονται στα λόγια μας και δικαιώνουν τις θέσεις που από την αρχή αναπτύξαμε, αναγνωρίζουν πόσο δίκαιο είχε ο Αντώνης Σαμαράς" και δήλωσε δικαιωμένος, εκ μέρους της Ν.Δ.

Για την ανεργία, που έκανε νέο αρνητικό ρεκόρ το Μάρτιο και έφτασε στο 16,2%, τοποθετήθηκε ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νικ. Νικολόπουλος. "Η ανεργία στη χώρα μας ξέφυγε από κάθε πρόβλεψη, από κάθε έλεγχο, ο εφιάλτης της ανεργίας είναι το πιο σοβαρό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στην πατρίδα μας σήμερα", επισήμανε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί άμεσα και να ακούσει και να δεχθεί τις προτάσεις της ΝΔ για την ανάπτυξη και την οικονομική ανάκαμψη
 
website counter
friend finderplentyoffish.com