Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Φτήνια» βλέπει στην αγορά το υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης

Πτώση από 2% έως και 6,5% κατά μέσο όρο σημειώθηκε τον Μάιο στις τιμές των λαχανικών και των φρούτων σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010, υποστηρίζει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.



Αναλυτικά, οι τιμές στα οπωροκηπευτικά μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 6,5% (μέσος όρος) στις δημοτικές αγορές, κατά 2% στις λαϊκές αγορές και κατά 1,9% στα σούπερ μάρκετ. Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές των κρεάτων καθώς η πτώση περιορίζεται στο 0,5% σε σχέση με πέρυσι στα σούπερ μάρκετ και στο 0,2% στις δημοτικές αγορές.

Από την σύγκριση των τιμών στις λαϊκές αγορές προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ετήσια πτώση σημειώνεται στην τιμή του πράσου (-23,9%), στα σούπερ μάρκετ και στις δημοτικές αγορές η μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στη τιμή των αγγουριών (κιλό) κατά 33,3% και 32,7% αντίστοιχα.

Ωστόσο, μεταξύ Μαΐου 2010 και 2011 έχουν σημειωθεί και αρκετές αυξήσεις. Συγκεκριμένα, στις λαϊκές αγορές τα ξερά κρεμμύδια είναι ακριβότερα κατά 24,1%. Στα σούπερ μάρκετ σημαντική αύξηση υπάρχει στην τιμή της πατάτας (23,4%) ενώ στις δημοτικές αγορές η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις τιμές των αχλαδιών (23,4%).

Στα κρέατα οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στα σούπερ μάρκετ στην τιμή της εγχώριας νωπής μοσχαρίσιας μπριζόλας κόντρα (14,2%). Αυξημένη κατά 12,2% ήταν και η τιμή της μοσχαρίσιας μπριζόλας με οστά. Η τρίτη μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται στην τιμή του μοσχαρίσιου μπουτιού άνευ οστών (6,4%).

 
website counter
friend finderplentyoffish.com