Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Εκτός «πόθεν έσχες» όλες οι αγορές κατοικιών!

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει φέτος σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, καθώς και να επεκτείνει την εξαίρεση από το «πόθεν έσχες», ώστε να αφορά στην αγορά όλων των κατοικιών και όχι μόνον της πρώτης, γνωστοποίησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους βουλευτές που μετείχαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ανέλυσε πως θα έρθει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.



Με εξαίρεση τους τομείς της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας, ο κανόνας γίνεται 1 προς 10 για το 2011 και θα παραμείνει 1 προς 5 για τα επόμενα χρόνια. Το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου θα εναρμονιστεί με του ιδιωτικού ενώ θα μειωθούν μισθοί "που δεν δικαιολογούνται από τη θέση και τα καθήκοντα".

Μέσα στο 2011 αναμένεται κόψιμο επιχορηγήσεων κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατάργηση ή συγχώνευση 75 φορέων της γενικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και 10 αρκετά μεγάλων. Στα προσεχώς και οι συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων και στρατοπέδων.

Όσον αφορά στον τομέα των ακινήτων, η κυβέρνηση σχεδίαζε να προχωρήσει στην αύξηση των αντικειμενικών τιμών μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η εξαίρεση από το "πόθεν έσχες" αφορούσε μόνο στην πρώτη κατοικία. Παράλληλα, έρχεται νέα ρύθμιση για "τακτοποίηση" αυθαιρέτων αυτή τη φορά.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης την κατάθεση νομοσχεδίου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, που θα μειώνει την φορολόγηση των εταιρειών. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση Πετσάλνικου για την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης, ύψους 3% επί του γενικού εισοδήματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής κατέθεσε την πρόταση ως εναλλακτική στη μείωση του αφορολόγητου ορίου και στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Ανάλογο μέτρο είχε εφαρμοστεί στη διάρκεια της ενοποίησης της Γερμανίας, ενώ για την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φέρει στα ταμεία 2,7 δισ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com