Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

«Άνοιγμα τώρα» και για τα φορτηγά ανακοίνωσε ο Ραγκούσης

Ακυρώνοντας ουσιαστικά την 3ετή μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση των φορτηγών, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενημέρωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι μέσα στο πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο θα υπάρχουν εκτός από τα ταξί και διατάξεις που αφορούν στα φορτηγά οι οποίες θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες.



"Το άνοιγμα θα είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, άμεσο και με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ", υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης.

Δήλωσε αποφασισμένος για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των δημόσιων μεταφορών πρόσθεσε ότι μέσα στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και ασφαλιστικές δικλείδες για την αποτροπή μονοπωλίων.

Μέχρι χθες ίσχυε ότι για την απελευθέρωση των φορτηγών θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος με σταδιακή απομείωση της εισφοράς κατά 30% την 1/1/2011, κατά 35% τον Ιανουάριο του 2012 και κατά 35% το 2013, ώστε το αντίτιμο να είναι πλέον μηδενικό, ενώ από την 1η Ιουλίου 2013 δεν θα υπήρχε καθόλου εισφορά για την είσοδο κάποιου στο επάγγελμα, παρά μόνο διοικητικά τέλη. Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις η τριετής μεταβατική περίοδος για την απελευθέρωση των φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ακυρώθηκε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις νέες μορφές ταξί, μέσω των οποίων, όπως δήλωσε, όπου έχει εφαρμοστεί, έχουν δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

"Είναι η ώρα μηδέν για την πατρίδα και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον διεθνώς υπάρχει μηδενική ανοχή, όπως μηδενικά είναι και τα περιθώρια που έχει η χώρα μας, η κυβέρνηση, να μην αντιδράσει άμεσα. Δε μιλάμε πια για κρισιμότητα ούτε της περιόδου, ούτε της εποχής. Πλέον μιλάμε για κρίσιμες στιγμές. Η Ελλάδα έχει απέναντι της, πιο ενισχυμένες από ποτέ, διεθνώς συντεταγμένες δυνάμεις που ποντάρουν ή και επιδιώκουν την χρεοκοπία της, ψάχνοντας για προσχήματα και αφορμές. Η Ελλάδα που άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει στο τέλος - πάγια πρακτική της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης - δεν έχει καμία ανοχή από κανένα, ούτε από τους εταίρους ούτε από τους πολίτες. Πρέπει να κάνουμε πράξη όσα λέμε με τρόπο απόλυτο, ολοκληρωμένο και άμεσο", υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης.

Από την άλλη μεριά, ο Θ. Λυμπερόπουλος στη σημερινή του ομιλία κατά τη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί έξω από τη Βουλή, ουσιαστικά "απείλησε" όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο λέγοντας ότι "θα πάθουν ότι θα πάθει και ο Ραγκούσης", διευκρινίζοντας αργότερα ότι εννοούσε ότι οι βουλευτές θα αφανιστούν πολιτικά.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com