Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Άδειασμα Σαξώνη, κάλυψη σε Λεμούσια

Τον πρώην ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, κατηγορεί ως υπεύθυνο για την υπεξαίρεση 54 εκατ. από τα ταμεία του δήμου, ο άλλοτε διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας. Κατά την απολογία τους, σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τρεις υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, είπαν ότι δεν αντιλήφθηκαν τίποτα για την υπεξαίρεση.



“Σήμερα έπρεπε να είμαι μάρτυρας κατηγορίας και όχι στο εδώλιο”, τόνισε ο άλλοτε διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας, και καταφέρθηκε εναντίον Π. Σαξώνη, τη δράση του οποίου, όπως ισχυρίστηκε, αποκάλυψε ο ίδιος.

“Είναι ασύστολα ψεύδη όσα ισχυρίζεται. Δεν κάναμε ποτέ παρέα, ούτε ήμασταν φίλοι. Η δική μου αισθητική είναι διαφορετική από τη δική του. Εκείνος είναι καταχραστής κι εγώ έντιμος άνθρωπος. Στα μαγαζιά του δεν πάτησα ούτε απ' έξω. Η ζωή μου κρέμεται εδώ εξαιτίας αυτού του απατεώνα. Για μένα αυτός ο άνθρωπος έχει πεθάνει, προ πολλού, είναι νεκρός, δεν θέλω ούτε να τον βλέπω, ούτε να τον ακούω”, σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος με την απολογία του “κάλυψε” τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, τονίζοντας ότι όσα ισχυρίστηκε ο Π. Σαξώνης εναντίον του είναι ψέματα και διέψευσε ότι ο Μ. Λεμούσιας έδωσε “εντολή τακτοποίησης” μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για το ότι εξακολουθούσε μετά την έναρξη του ελέγχου να δίνει μετρητά στον Π. Σαξώνη απάντησε τα εξής: “Δεν αντιλήφθηκα τότε ότι υπεξαιρούσε χρήματα. Μόλις είχα αναλάβει τη διεύθυνση της Ταμειακής Υπηρεσίας και δεν πρόλαβα να ενημερωθώ και να αλλάξω πράγματα. Γνώριζε ότι δεν γίνονταν εσωτερικοί έλεγχοι. Είχε το θράσος να συνεχίσει”.

Ένταση επικράτησε όταν άλλος υπάλληλος κατά την απολογία του είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια του πρώην γενικού γραμματέα προκειμένου να διορίσει την κόρη του σε παιδικό σταθμό. Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τις απολογίες των υπολοίπων υπαλλήλων.

Για την υπόθεση στη δικαιοσύνη έχει παραπεμφθεί και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθώς και τρεις αντιδήμαρχοι.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com