Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δημοσιεύθηκε το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Στη δημοσιότητα δόθηκε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ εστάλη για διαβούλευση στους ενδιαφερόμενους φορείς.





Οι Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους στο υπουργείο Παιδείας, εντός δεκαπέντε ημερών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η αξιολόγηση θα γίνεται με βάση τετράβαθμη περιγραφική κλίμακα, όπου ο κατώτατος βαθμός θα είναι 0 και ο ανώτατος 100. Αυτός που θα κρίνεται ελλιπής θα βαθμολογείται από 0 έως 30, επαρκής από 31 έως 60, πολύ καλός από 61 έως 80 και εξαιρετικός από 81 έως 100.

Ο αξιολογούμενος συμπληρώνει και υποβάλλει έκθεση αυτοαξιολόγησής του πριν από την έναρξη της αξιολογικής περιόδου, ενώ καλείται να συναντηθεί και να συζητήσει με τους αξιολογητές του, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η διοικητική αξιολόγηση είναι ετήσια, ενώ η εκπαιδευτική διενεργείται μία φορά ανά τριετία.

Σε αξιολόγηση θα τίθενται και οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί. Οι αξιολογούμενοι θα δικαιούνται να υποβάλλουν ενστάσεις σε δευτεροβάθμια όργανα αξιολογικής κρίσης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com