Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μείωση 23% του τζίρου στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Μείωση τζίρου, τουλάχιστον 23% κατά μέσο όρο, σε σχέση με πέρσι, κατέγραψαν κατά τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις έξι στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), σε δείγμα 200 μελών του.





Όπως επισημαίνει ο ΕΣΘ, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, αυτή αποτυπώνει την «απογοήτευση, το άγχος και την ανασφάλεια των εμπορικών επιχειρήσεων, λόγω της συνεχιζόμενης καθίζησης της κατανάλωσης και στην περίοδο των εκπτώσεων».
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, πάνω από επτά στους δέκα επιχειρηματίες του δείγματος (ποσοστό 74%) δηλώνουν απογοητευμένοι απ΄ τον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων, ενώ μόνο το 26% δηλώνει ικανοποιημένο.
Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ικανοποιημένο από την κίνηση στην αγορά κατά τις εκπτώσεις δηλώνει το 32% των επιχειρηματιών. Το 56% των ερωτηθέντων στην ίδια περιοχή υποστηρίζουν ότι είδαν αρνητική μεταβολή στον τζίρο τους, το 26% ότι έμεινε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη (κακή) περσινή περίοδο, ενώ μόνον το 12% των επιχειρήσεων κάνει λόγο για αύξηση πωλήσεων.

Χειρότερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός του ιστορικού κέντρου, αφού στη δυτική Θεσσαλονίκη μόλις το 12% δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση στην περίοδο των εκπτώσεων, ενώ ποσοστό 70% επί των ερωτηθέντων απαντά ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου, έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου.

Όσον αφορά στην κίνηση των εμπορικών επιχειρήσεων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες (57%) δήλωσαν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι, ενώ αντίθετη απάντηση έδωσε το 33%.

Τέλος, μόλις το 10% των ερωτηθέντων επέλεξαν να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com