Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ανάγκη για ανεξάρτητες δημοτικές αρχές

Τη σημασία της ανεξαρτησίας των δημοτικών αρχών απέναντι στα κόμματα και την κυβέρνηση επισήμαναν οι δήμαρχοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων, που αποτελούν την «Πρωτοβουλία των πέντε», κατά την πέμπτη και τελευταία συνάντηση - εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.





«Εχουμε εκλεγεί πέρα από κόμματα αλλά βεβαίως και με την υποστήριξη κομμάτων. Ωστόσο, η υπερβολική ανάμειξη των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κάνει κακό.

Δεν είμαστε κατά των κομμάτων, αντιθέτως τα κόμματα είναι συνταγματικοί θεσμοί της Δημοκρατίας. Κατεβαίνουμε στις εκλογές διατηρώντας την ανεξαρτησία μας», δήλωσε ο Γ. Καμίνης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Για να υπάρξει αυτονομία της Αυτοδιοίκησης είναι πρώτα απαραίτητο να κατακτήσει την οικονομική αυτονομία», επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Νέα εποχή
Κοινή διαπίστωση και των πέντε υπήρξε ότι η νέα δημοτική περίοδος είναι ευκαιρία να αποτελέσει και μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση. «Η Πρωτοβουλία των 5 δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ. Αντιθέτως, είμαστε βέβαιοι ότι η Πρωτοβουλία μας απηχεί ιδέες και αντιλήψεις που ενστερνίζονται δήμαρχοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα», σημείωσαν.

Παράλληλα, εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού, εξτρεμισμού και βίας, καλώντας «όλους τους δημοκρατικούς υποψηφίους να μη δώσουν βήμα και να μην συμμετάσχουν σε διάλογο με τους εκπροσώπους του ναζισμού και του φασισμού».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com