Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.




Και με την ψήφιση του «ανοίγει» ο δρόμος για την επαναδιωτικοποίηση των τραπεζών. Παράλληλα διευκολύνεται η διαδικασία για να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 3δισ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι:

Δεν θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών.

Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών θα πραγματοποιούνται σε τιμές αγοράς. Δηλαδή το ΤΧΣ θα είναι σε θέση, και θα έχει την «κάλυψη» του νόμου, να προσφέρει τις νέες μετοχές σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που έχει υπολογιστεί με βάση τα κεφάλαια που διάθεσε για καθεμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ο νόμος θα παρέχει τη δυνατότητα το ΤΧΣ να κάνει δημόσια προσφορά στους μετόχους των τραπεζών που κατέχουν warrants, για να τα ανταλλάξουν με μετοχές τραπεζών που κατέχει το ΤΧΣ, χωρίς να δώσουν χρήματα. Το πόσες μετοχές θα λάβουν για κάθε warrant που θα ανταλλάξουν θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση της κάθε τράπεζας ( από ανεξάρτητους επενδυτικούς οίκους).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com