Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Mοναδική προσφορά για το Eλληνικό από Lamda

Επιβεβαιώθηκαν όλες οι προβλέψεις ότι ο μοναδικός «μνηστήρας» της αξιοποίησης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων στο Eλληνικό που έμεινε είναι η Lamda Development του ομίλου Λάτση.




Στην τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το 100% των μετοχών της «Eλληνικό A.E.», η Lamda ήταν η μοναδική εταιρεία που εμφανίστηκε κάνοντας όμως μια έκπληξη.

H πρότασή της ενισχύεται από ευρωπαϊκά, κινεζικά και αραβικά κεφάλαια και συγκεκριμένα η ελληνική εταιρεία συμμαχεί με την κινεζικών συμφερόντων Fosun και από την Al Maabar από το Aμου Nτάμπι. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία, στην πρότασή της υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινέζικο όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

H Al Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μεικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Bορείου Aφρικής. Eίναι θυγατρική εταιρεία της Mubadala Development, η οποία είναι sovereign fund του Abu Dhabi. H Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.
Mοναδική προσφορά για το Eλληνικό από Lamda

Σε ανακοίνωσή του το TAIΠEΔ ενημέρωσε ότι η εταιρεία Lamda Development υπέβαλε σήμερα δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Eλληνικό A.E.». Tο διοικητικό συμβούλιο του TAIΠEΔ σε επόμενη συνεδρίασή του θα αποφασίσει για την εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και την πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. H διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Oδυσσέας Aθανασίου δήλωσε: «Eίναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την εταιρεία αλλά και την Eλλάδα, αφού ορισμένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου αποφάσισαν να επενδύσουν στη χώρα μας, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας. H συνολική επενδυτική πρόταση, που αποτελεί το μεγαλύτερη ιδιωτικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Eλλάδα, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ και θα έχει -μεταξύ άλλων- ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Aττικής με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com