Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ενοικίαση οχημάτων μέσω... κινητών τηλεφώνων

Την Ελλάδα επέλεξε για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της η αμερικανική εταιρεία Uber Inc., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων.



Η εταιρεία έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 100 οδηγών με αγγελία στην ιστοσελίδα της, όπου υπάρχει μια φωτογραφία της παλιάς Αθήνας με τη σημείωση: «Επιτέλους, ήρθαμε! 200+πόλεις σε όλο τον κόσμο και θα λείπαμε από την Αθήνα;» Η εταιρεία βλέποντας την έκρηξη του τουρισμού στη χώρα μας αποφάσισε να αναπτύξει υπηρεσίες και σε άλλες ελληνικές πόλεις, ενώ ήδη στελεχώνει την εταιρεία στη χώρα μας επιλέγοντας διοίκηση και εργαζομένους. Η Uber συνδέει επιβάτες με εγγεγραμμένους οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων που ενδιαφέρονται να τους μετακινήσουν επ' αμοιβή, μέσω εφαρμογής για κινητά.

Τα οχήματα
Τα οχήματα περιλαμβάνουν από απλά ΙΧ μέχρι πολυτελή σεντάν και οχήματα ελεύθερου χρόνου (SUV), συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες τύπου ταξί ή ενοικίασης λιμουζινών. Οι πληροφορίες για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά μέσα στο καλοκαίρι, οπότε και η εταιρεία είχε δημοσιεύσει αγγελίες με τις οποίες ζητούσε την πρόσληψη στελεχών. Η ανταπόκριση που είχαν οι αγγελίες αυτές οδήγησαν την εταιρεία να τις «κατεβάσει» σε δύο μόλις ημέρες. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η αμερικάνικη εταιρεία με νέα αγγελία της ζητούσε οδηγούς όχι μόνο για την πόλη της Αθήνας αλλά και για πόλεις της περιφέρειας, μεταξύ αυτών και τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας. Η ανταπόκριση ήταν, για ακόμη μια φορά τεράστια, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες οι 100 πρώτες διαθέσιμες θέσεις είχαν καλυφθεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Uber η αμερικανική εταιρεία φιλοδοξεί να λανσάρει στην αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας τρεις διαφορετικές υπηρεσίες. Αναλυτικότερα:

την uberX (η υπηρεσία που δημιουργεί τις αντιδράσεις των επαγγελματιών οδηγών, καθώς συνεργάζεται με μη επαγγελματίες),
την UberBLACK (η υπηρεσία πιο πολυτελών μετακινήσεων)
την UberTAXI (η οποία συνεργάζεται με αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί).

Οι πληροφορίες για τη δραστηριοποίηση της αμερικάνικης εταιρείας και στη χώρα μας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση από την πλευρά των αυτοκινητιστών ταξί. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εταιρεία δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει νόμιμα στη χώρα μας, καθώς το νομικό πλαίσιο είναι αυστηρότερο από άλλες χώρες. Παράλληλα διαπιστώνουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία. «Δεν μπορεί ένα ΙΧ να εκτελεί έργο δικό μας» επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, τονίζοντας ότι αν δεν μεριμνήσει το υπουργείο θα πάρουν τον νόμο και την κατάσταση στα χέρια τους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com