Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Σε μητρώο θα εγγράφονται οι πολιτιστικοί φορείς για να πάρουν επιχορήγηση

Διαφάνεια και περισσότερη αξιοκρατία μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης είναι το στίγμα του σχεδιασμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως το παρουσίασε ο Παύλος Γερουλάνος. Παράλληλα, ανακοίνωσε και επισήμως το κλείσιμο του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρουσίασε τη νέα διαδικασία επιχορηγήσεων των πολιτιστικών φορέων, ανακοινώνοντας τη δημιουργία μητρώου. Σύμφωνα με τον υπουργό, το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων θα καταγράφει και θα αξιολογεί το έργο των επιχορηγούμενων φορέων. Κανένας φορέας δεν θα μπορεί να επιχορηγηθεί από το Υπουργείο αν δεν έχει προηγουμένως καταγραφεί στο Μητρώο και δεν έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του σ’ αυτό.

Στο μητρώο μπορούν να εγγραφούν όλοι οι μη κερδοσκοπικοί φορείς που αναπτύσσουν πολιτιστική δραστηριότητα. Η εγγραφή θα γίνεται μέσω του ιστότοπου του υπουργείου.

Ο φορέας θα είναι υποχρεωμένος να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του (διοίκηση, αριθμό μελών, εθελοντών και εργαζομένων), τη δραστηριότητά του (σημαντικές δράσεις, διακρίσεις) και τα οικονομικά στοιχεία του (πηγές χρηματοδότησης, οικονομικά στοιχεία του τελευταίου έτους, απολογισμός για δράσεις που έλαβαν κρατική επιχορήγηση στο παρελθόν).
 
website counter
friend finderplentyoffish.com