Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μέτρα για την τόνωση της αγοράς ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης

Την ανάγκη λήψης «δραστικών», όπως τα χαρακτήρισε, μέτρων για την ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κωστής Χαντζαρίδης, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου.


Ο κ. Χαντζαρίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση του εμπορίου (συρρίκνωση τζίρου και μείωση κερδοφορίας και ρευστότητας κ.α.) ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος πως "η λήψη συντονισμένων μέτρων τόνωσης της αγοράς, σε συνδυασμό με ένα σταθερό, σε βάθος χρόνου, πρόγραμμα ανάπτυξης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα επιτρέψουν τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, κατατάσσοντας τη χώρα μας στους κερδισμένους και όχι στους χαμένους των εξελίξεων".

Σχετικά με τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ, επισήμανε ότι "η ενεργοποίησή του προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και στο εμπόριο, αφού είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει βασικά δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο ζωής μας αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία της αγοράς".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com