Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΦΜ από το μαιευτήριο και φορολογικός Καλλικράτης

Τη χορήγηση ΑΦΜ από τη γέννηση, αλλά και την κατάργηση εφοριών και τελωνείων προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.


Μιλώντας στο 2ο ετήσιο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Γεωργακόπουλος έδωσε αποσαφηνίσεις για την εκλογίκευση του φορολογικού συστήματος και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου κατά τους προσεχείς μήνες. Μεταξύ άλλων προωθούνται:

* Χορήγηση ΑΦΜ σε όλους τους Ελληνες από τη γέννησή τους και στους οικονομικούς μετανάστες από τη νομιμοποίησή τους.

* Ο χρόνος ελέγχου των δηλώσεων περιορίζεται στην τριετία (στην τελευταία ανέλεγκτη περίοδο και στις δύο προηγούμενες).

* Συστήνεται Οργανο γρήγορης επίλυσης φορολογικών διαφορών.

* Δημιουργούνται Φορολογικά Δικαστήρια.

Ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων παρουσίασε τα σχέδια για το νέο μοντέλο φορολογικής διοίκησης, τονίζοντας ότι θα επιδιωχθεί αναδιάρθρωση υπηρεσιών και μείωση του αριθμού τους. Στόχος είναι οι πολίτες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους κατ' αρχήν σε Τοπικά Κέντρα (σημερινές ΔΟΥ) που θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στα 7 ή 13 (όσο και οι Περιφέρειες βάσει Καλλικράτη) Περιφερειακά Κέντρα.

Κατόπιν θα εισάγονται στο κεντρικό σύστημα για περαιτέρω εργασίες και δη τη δημιουργία του ηλεκτρονικού προφίλ κάθε φορολογούμενου. Οπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, επιτυγχάνεται μείωση μέχρι 50% της Κεντρικής Διοίκησης και 30% των ΔΟΥ, τελωνείων και Γενικού Χημείου, ενώ επανασυστήνεται το Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο για τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων και καταργούνται τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com