Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε αίτημα αναγνώρισης «Μακεδονικού» σωματείου

Αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην Ελληνική Δημόσια Τάξη η αναγνώριση Σωματείου το οποίο, με έδρα τη Φλώρινα, έχει σκοπό «τη διατήρηση και διάδοση του 'μακεδονικού' πολιτισμού και της 'μακεδονικής» γλώσσας'. Αυτό αποφαίνεται ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 1448/2009 εμπεριστατωμένη απόφασή του.



Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η απόφαση είναι πολυσέλιδη και δημοσιεύεται, εκτός των άλλων, στην επιστημονική επιθεώρηση «Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου», τεύχος 6, των νομικών εκδόσεων Π. Ν. Σάκκουλας, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2010.

Το Πρωτοδικείο Φλώρινας σε πρώτο βαθμό και το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε δεύτερο βαθμό είχαν απορρίψει προηγουμένως τη σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων οι οποίοι, κατόπιν τούτου, άσκησαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο και πιθανολογείται ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο σκοπός τους είναι προφανής και ταυτίζεται με όμοιες αξιώσεις που προβάλλουν επίσημα τα Σκόπια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών..

Την αρχική αίτησή τους είχαν καταθέσει στο Πρωτοδικείο της Φλώρινας την 24η Ιουλίου 2003.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com