Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τέσσερα νομοσχέδια υποσχέθηκε ο Μ. Χρυσοχοϊδης στους επαγγελματοβιοτέχνες

Τέσσερα νομοσχέδια θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης, στην επίσκεψη του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.


Τα νομοσχέδια θα αφορούν στην αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο θα προωθηθεί και ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά και ο νόμος για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Στο ταμείο αυτό, θα μπουν χρήματα από το ΕΣΠΑ τα οποία με τη συμμετοχή των τραπεζών υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ για το 2010 και σε 5 δισ. ευρώ συνολικά, μέχρι το τέλος του 2011.

Δεν απέκλεισε επέκταση και πρόσθετα χρήματα στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον ενώ δήλωσε πως το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ολοκληρωθεί.

''Μέχρι το τέλος του χρόνου, το θεσμικό πλαίσιο της Ελλάδας για την πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο'' τόνισε.

Από τη μεριά της ΓΣΕΒΕΕ, ο Δ. Ασημακόπουλος, ζήτησε τη δημιουργία ενός θεσμού μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν ένα ποσοστό των απαιτήσεων τους (80-90%) και στη συνέχεια αυτές θα περνούν στη δικαιοδοσία του ταμείου που θα "κυνηγάει" την είσπραξη όλου του ποσού. Κάτι σαν το factoring απλά με εγγύηση δημοσίου.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com