Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Λ.Νικολάου: Δεν υπήρξε δόλος των γιατρών στην υπόθεση Κεντέρη-Θάνου

Με την κατάθεση του καθηγητή ορθοπεδικής και πρώην ποδοσφαιριστή, Λάκη Νικολάου, συνεχίστηκε η δίκη των Χρήστου Τζέκου, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου. Ο κ.Νικολάου κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των επτά γιατρών που επίσης κατηγορούνται, και τόνισε ότι οι συνάδελφοί του έκαναν τη δουλειά τους και μόνο.


"Η Ελλάδα περίμενε πολλά από τους δύο αθλητές. Τους είχαμε θεοποιήσει. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να μην λένε την αλήθεια. Η Πολιτεία τους είχε γεμίσει σεβασμό και στη συνέχεια με καχυποψία", τόνισε ο κ. Νικολάου.

Μάλιστα, ο μάρτυρας υπογράμμισε την υποχρέωση που έχει ο γιατρός να φροντίσει έναν ασθενή: "Παραπονέθηκαν για ζαλάδες, τάση προς έμετο και κεφαλαλγείες. Τα συμπτώματα αυτά έχριζαν περαιτέρω ελέγχου. Και αν όντως είχαν κάτι και οι γιατροί τους απαγόρευαν τη νοσηλεία και σττη συνέχεια τους γινόταν μήνυση, τι θα λέγαμε τώρα σε αυτό το δικαστήριο".

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε αν οι γιατροί μπορούσαν να καταλάβουν ότι οι ασθενείς τους "δούλευαν". Ο κ. Νικολάου παραδέχθηκε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά όχι άμεσα και μόνο μετά από δύο ή τρεις μέρες για να καταλήξει: "Ιατρικά έγιναν όλα σωστά. Αν ψάχνετε το δόλο, μην τον ψάχνετε στο γιατρό".

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com