Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δ. Κουσελάς: Στόχος μας τα «μεγάλα ψάρια»

Οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν στο αυτόφωρο και στα κριτήρια ελέγχου δεν έχουν αναιρεθεί αλλά βρίσκονται υπό συζήτηση ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς σε συνέντευξη του. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις χρόνιας και μεγάλης φοροδιαφυγής.



" Με αυτό το νομοσχέδιο πάμε να συμπληρώσουμε το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δημιουργήσαμε, με αυστηρές ποινές μεν αλλά με διαβάθμιση. Γιατί αυτό το οποίο θέλουμε δεν είναι να πάρουμε κατασταλτικά μέτρα. Αυτό που παρατηρήθηκε στο διάβα των χρόνων είναι ότι η ποιότητα των ποινών και η εύκολη αποφυγή των κυρώσεων λειτούργησε σαν ένα κίνητρο για τη φοροδιαφυγή"¨ανέφερε ο υφυπουργός.

Όπως ανέφερε τα κριτήρια για τους ελέγχους κατά προτεραιότητα θεσπίστηκαν καθώς υπάρχουν σε πολλά ελευθέρια επαγγέλματα κατά μέσο όρο δηλώσεις εισοδήματος 10.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της καθυστέρης των επιστροφών ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους, στόχος είναι να έχουν αντιμετωπισθεί οι περισσότερες περιπτώσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com