Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Υπερκαλύφθηκε κατά 9 φορές η πρώτη έκδοση ομολόγου από το Ταμείο Σταθερότητας

Σημαντική ζήτηση είχε η έκδοση του πρώτου ομολόγου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε για να καλυφθούν ανάγκες της Ιρλανδίας.


Η ζήτηση στην πρώτη δημοπρασία τίτλων, 5ετούς διάρκειας, από το EFSF, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια 5 δισ. ευρώ έφτασε τα 44,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας υπερκάλυψη κατά 9 φορές.

Σύμφωνα με το Ταμείο, ενδιαφέρον προσελκύθηκε από περισσότερους από 500 επενδυτές, ενώ η μεγαλύτερη ζήτηση ήρθε από την Ασία, με την ιαπωνική κυβέρνηση να αγοράζει το 20% και πλέον.

"Το τεράστιο ενδιαφέρον των επενδυτών επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στη στρατηγική που υιοθετήθηκε για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ”, δήλωσε ο ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της ώστε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία της, ζητώντας αυστηρά στρες τεστ στις τράπεζες και ενίσχυση του EFSF.

Ωστόσο, η επιτυχής δόσης ομολόγων και μία συγκρατημένη μείωση των χρεών σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έχουν προσφέρει ελπίδες ότι η οικονομία στην ευρωζώνη έχει αρχίσει να ανακάμπτει, παρόλο που η κρίση χρεών θα συνεχίσει να πλήττει αρκετές χώρες για τα επόμενα χρόνια, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com