Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Άμεσα η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE

Άμεσα θα προχωρήσει η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE και η συλλογή οφειλομένων ασφαλίστρων από διαμεσολαβούντα πρόσωπα, ώστε να προχωρήσει η καταβολή ποσών προς ασφαλισμένους-πελάτες -τόσο του κλάδου αποταμίευσης-επένδυσης, όσο και παροχών υγείας- αλλά και προς διαμεσολαβούντα πρόσωπα.






Το παραπάνω προέκυψε από τη συνάντηση του Επόπτη της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) Σπ. Ζάρκου με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου έθεσε στον κ. Ζάρκο τα εκκρεμή θέματα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, που άπτονται της αρμοδιότητας του επιμελητηρίου. Όπως ανακοίνωσε το επιμελητήριο από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:

- Ως προς το Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης των Διαμεσολαβούντων ο κ. Ζάρκος δέχθηκε να αποστέλλεται ηλεκτρονικά από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες στα Επιμελητήρια, ενώ παράλληλα να εκδίδεται βεβαίωση ασφάλισης για τον ενδιαφερόμενο Διαμεσολαβητή. Ειδικά για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Επιμελητήριο, παρέχεται ήδη σε κάθε μέλος του η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου και συνεπώς ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής μπορεί: α) να πληρώνει την συνδρομή του και β) να λαμβάνει τη βεβαίωση που χρειάζεται. Μετά την ηλεκτρονική αποστολή και του Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης, που απεδέχθη ο κ. Ζάκρος, επιλύεται το πρόβλημα της χρονοβόρας προσέλευσης στο επιμελητήριο, που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους Διαμεσολαβητές.

- Ως προς τις εξετάσεις για τα Πιστοποιητικά Β (των Πρακτόρων) και Γ (των Μεσιτών), λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, ο κ. Ζάρκος δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις εντός του προσεχούς Μαΐου. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα διεξαχθούν άμεσα και οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικά Δ (επενδυτικών προϊόντων).

- Ως προς το θέμα της ανάκλησης των αδειών των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE και τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο Επόπτης κ. Ζάρκος δήλωσε ότι αφενός δεν τίθεται πλέον θέμα «αναδόχου» και αφετέρου ότι θα προχωρήσει άμεσα η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων και η συλλογή οφειλομένων ασφαλίστρων από διαμεσολαβούντα πρόσωπα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να προχωρήσει η καταβολή ποσών προς ασφαλισμένους-πελάτες, αλλά και προς διαμεσολαβούντα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υφίσταται μεγαλύτερο «ταμείο» στην COMMERCIAL VALUE παρά στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ενώ οι υποχρεώσεις είναι αντίστροφες και εξετάζεται η δυνατότητα ενοποίησης των ταμείων αυτών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Τονίστηκε βέβαια ότι η σκέψη της ενοποίησης των ταμείων παρουσιάζει νομικά προβλήματα και συνεπώς αναζητείται η καλύτερη λύση.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα χρησιμοποίησης κεφαλαίων από το υπουργείο Οικονομικών και αναφέρθηκε ότι το θέμα έχει τεθεί στον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, από τον οποίον αναμένεται απάντηση.

Τέλος, ο Επόπτης κ. Ζάρκος έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Χατζηθεοδοσίου να πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση εντός του Απριλίου, με τη συμμετοχή της Εποπτικής Αρχής-ΔΕΙΑ, των Ασφαλιστικών Εταιρειών-ΕΑΕΕ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών-ΕΕΑ και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών-ΕΑΔΕ, στο πλαίσιο της οποίας θα τεθούν όλα τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com