Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ «ξανάρχεται» 1η Απριλίου (δεν είναι ψέμα) στο ΞΕΦΩΤΟ

Αυτή τη φορά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ξανάρχεται στη Θεσσαλονίκη. Για μία και μοναδική εμφάνιση στο ΞΕΦΩΤΟ, στα Λαδάδικα. Παρέα με τον βιρτουόζο κιθαρίστα Σίμο Κοκαβέση, «σε μία ατέλειωτη παρτίδα», όπως ονοματίζουν τη συνύπαρξή τους επί σκηνής.



Τον αποκάλεσαν ροκ τροβαδούρο, τραγουδιστή που συνδυάζει την ευαισθησία και το ρομαντισμό με την αντισυμβατική ματιά πάνω στα πράγματα, ακόμη και γλυκόπικρο soft rocker. Οι ταμπέλες όμως, δεν έχουν σημασία. Ο Βαγγέλης Γερμανός τραγουδάει όπως αισθάνεται. «Όπως όλες οι τέχνες (“καλές” ή μη ), έτσι είναι κι αυτή του τραγουδοποιού… Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο...» λέει ο ίδιος στο βιβλίο του «Ο Αρμενιστής» όπου τεκμηριώνει το πρακτικό και το θεωρητικό κομμάτι της τέχνης του τραγουδοποιού με τρόπο βιωματικό.

Μπαρότσαρκες στο ΞΕΦΩΤΟ
Από το 1981 και «τα μπαράκια» ως τα «μπλουζάκια», με ενδιάμεσες στάσεις στον «κηπουρό», «στη μπανιέρα», παραμένοντας αμετανόητα «σκλάβος σου για πάντα μωρό μου» υπόσχεται «κρουαζιέρες» και μουσικά ταξίδια μέσα στον οικείο και ζεστό χώρο του ΞΕΦΩΤΟΥ.


Ο Βαγγέλης Γεωργουλόπουλος, τα αλάνια του Πειραιά και οι γάτες (που δεν ήταν γατάκια)
Το Βαγγέλης Γεωργουλόπουλος (σ.σ. Το επώνυμό του) ήταν από τη μια πολύ μεγάλο αλλά και από την άλλη ποιος γλίτωνε και από τον γέρο μου, που θα μου λέγε “τι; θα γίνεις μουσικός; Θα μπλέξεις με τους αλήτες; Θα ξενυχτάς;” αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του μιλώντας για το ψευδώνυμο που του κόλλησαν οι φίλοι του στις αλάνες του Πειραιά. Αν και αντισυμβατικός, ξεκίνησε την πορεία του ως μαθηματικός χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει ποτέ την κιθάρα του. Γρήγορα ωστόσο παράτησε τη διδασκαλία κι επιδόθηκε στη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Αγάπες βέβαια, έχει πολλές, ξεκινώντας από τη μουσική και το διάβασμα και καταλήγοντας στη θάλασσα, το κολύμπι και τις γάτες (έχει τρεις εκ των οποίων η μία τραγουδάει μπλουζ). Όλη του η ζωή, γεμάτη συναρτήσεις (ως μαθηματικός) και περάσματα από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και την κριτική (Music School) ενώ πέρυσι έγινε και συγγραφέας (κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο «Ο Αρμενιστής» από τις εκδόσεις Ιανός

Παρασκευή 1η Απριλίου,
Βαγγέλης Γερμανός στο ΞΕΦΩΤΟ

στο ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος 12€ με μπύρα ή κρασί
Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911 Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα


 
website counter
friend finderplentyoffish.com