Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μαρινόπουλος: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το άρθρο 99

Αναβολή για τις 14 Δεκεμβρίου, όπως αναμένονταν, πήρε η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής του Μαρινόπουλου στο άρθρο 99.



Παράλληλα, μέχρι τότε παρατείνεται και η προστασία της αλυσίδας από τους πιστωτές της, ακριβώς όπως αποφασίσθηκε κα στα τέλη Ιουνίου από το δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί οι δικηγόροι της εταιρείας ζήτησαν να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να συνταχθεί το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της πολύπαθους αλυσίδας και να προετοιμασθεί ο φάκελος για την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106Β και Θ, του πτωχευτικού κώδικα.

Η αλλαγή στη διαδικασία διάσωσης κατέστησε αναγκαία και την αλλαγή των άρθρων, βάση των οποίων θα προχωρούσε το εγχείρημα. Πηγές με γνώση της υπόθεσης που μίλησαν στην «Η» επισημαίνουν πως στόχος είναι να κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Β και Θ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητηθεί μέσα στον ίδιο μήνα. Αυτό, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, πρακτικά σημαίνει πως η αίτηση στο άρθρο 99 δεν πρόκειται να εκδικασθεί ποτέ, και τονίζουν πως προτεραιότητα στην παρούσα φάση αποτελεί η σύνταξη του τελικού σχεδίου εξυγίανσης και η υπογραφή του από το 60% των πιστωτών.

Τις επόμενες ημέρες εκτιμάται πως το τελικό κείμενο του σχεδίου θα αποσταλεί στους πιστωτές, οι οποίοι θα πρέπει να αποφανθούν αφού το εξετάσουν λεπτομερώς με τα νομικά τους τμήματα. Πάντως, κύκλοι του Μαρινόπουλου και του Σκλαβενίτη εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι διάχυτη, καθώς όπως λένε, έχει εξασφαλισθεί ήδη η καταρχήν σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του 53% των πιστωτών και «όλα δείχνουν πως θα κυλήσουν ομαλά, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν.»

Ανεφοδιασμός

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον ανεφοδιασμό των πλέον νευραλγικών καταστημάτων του Μαρινόπουλου, ώστε να μην απονευρωθούν τελείως και χάσουν ότι πελατεία έχει απομείνει. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος του Μαρινόπουλου σήμερα δεν υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, όταν πριν από μερικούς μήνες (τέλη 2015) ανέρχονται σε 1,5 δις. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η επιστολή που απέστειλε ο Σκλαβενίτης σε κάποιους προμηθευτές, ώστε να αρχίσουν να τροφοδοτούν και πάλι τα συγκεκριμένα καταστήματα (περίπου 30), τιμολογώντας το εμπόρευμα στο όνομά του. Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες εξοφλήθηκαν πλήρως τα δεδουλευμένα που οφείλονταν στους εργαζόμενους αλλά και κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων. Να σημειωθεί τέλος ότι υπέρ της αναβολής της εκδίκασης του άρθρου 99 τάχθηκε η πλευρά Σκλαβενίτη, η οποία με βάση το σχέδιο αναλαμβάνει τον έλεγχο και την ευθύνη διάσωσης του Μαρινόπουλου, ενώ το Δημόσιο τάχθηκε κατά. Το ΙΚΑ φέρεται να απείχε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com