Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Τσίπρας: Ο λαός θα κρίνει στο τέλος της τετραετίας ποιοι είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ελληνικός λαός θα κρίνει ποιοι είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και ποιοι είναι αυτοί που την πήραν κατεστραμμένη και την έβγαλαν από την κρίση και τα Μνημόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

 
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι στα δυο χρόνια που απομένουν μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση θα καταφέρει να ξεσκεπάσει τα πεπραγμένα των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας πως δεν αφορά την κυβέρνησή του το αν έχουν παραγραφεί ή όχι οι ποινικές ευθύνες, καθώς η δική της υποχρέωση είναι να ρίξει φως και αυτό θα κάνει, ανταποκρινόμενη και στο αίτημα του ελληνικού λαού που την ψήφισε.
"Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα η κυβέρνηση έχει κάνει τα τελευταία δυο χρόνια ότι είναι δυνατό για να στηρίξει τη δημόσια υγεία", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Στα ζητήματα της διαφάνειας πέραν του ηθικού πλεονεκτήματος, πέραν του ηθικού αιτήματος, του ηθικού δικαιώματος του ελληνικού λαού να μάθει τι ακριβώς συνέβη, γιατί πλήρωσε πολύ ακριβά το μάρμαρο, είναι ένα και από τα βασικά ελατήρια, κίνητρα που ο ελληνικός λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης δύο φορές σε αυτή την κυβέρνηση και ψήφο καταδικαστική δύο φορές στα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο για πάρα πολλά χρόνια και τον χρεοκόπησαν και τον λεηλάτησαν. Θέλω να καταστήσω σαφές: Δεν μας αφορά το αν, όπως λέτε, με βάση το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών είναι προφανείς ή δεν είναι προφανείς οι ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί ή όχι. Αυτό που μας αφορά και είναι η δική μας υποχρέωση είναι να ρίξουμε φως. Να ρίξουμε φως σε όλα όσα αποτελούν βασικές αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. Και σε όλα όσα αποτελούν και βασικές αιτίες, ίσως και βασικότερη για την οποία εσείς διακαώς και καταφανώς μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού ζητάτε να μην κλείσει η αξιολόγηση, να χρεοκοπήσει η χώρα, να γίνει ότι είναι να γίνει αρκεί να φύγουμε εμείς από εδώ. Γιατί φοβάστε ένα πράγμα: Ότι όσο μένουμε, τόσο θα μας δίνεται η δυνατότητα να ξεσκεπάζουμε τα πεπραγμένα σας. Και ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει. Δύο χρόνια που είναι μπροστά μας είναι αρκετά και θα καταφέρουμε να τα ξεσκεπάσουμε. Και ο ελληνικός λαός θα κρίνει στο τέλος της τετραετίας ποιοι είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και ποιοι είναι αυτοί που την πήραν κατεστραμμένη και την έβγαλαν από την κρίση και τα Μνημόνια".
Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε "βέρτιγκο" είπε, επίσης, ο πρωθυπουργός, ενώ για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε ότι έβαλε όλα τα λεφτά του στην καταστροφή και τώρα που αυτή δεν ήρθε αισθάνεται αμήχανα.
"Κατανοώ το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση και γι' αυτό θα είμαι πιο επιεικής με τον κ. Μητσοτάκη", είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προτάσεις για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για θέματα Υγείας.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη είναι σαν του τζογαδόρου που πάει στο καζίνο και χάνει συνεχώς.
Σε ό,τι αφορά στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές άμεσα τόνισε πως κινδυνεύουν να γίνουν οι γραφικοί του χωριού και για τον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητάει για 4 χρόνια εκλογές κι αυτές δεν θα γίνονται και όταν γίνουν θα τις χάσει.
«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και όταν γίνουν θα τις χάσετε κιόλας» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στη συμφωνία στη Μάλτα και τόνισε πως πήραμε μια συμφωνία συνολική και ξεκαθάρισαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε να μετρά τις αντιφάσεις της.
Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πιο ανίκανη.
"Ναι πράγματι κύριοι της αντιπολίτευσης είμαστε ανίκανοι, ξέρετε σε τι; Είμαστε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα, στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη διαφθορά, στις κομπίνες. Σε αυτά αποδειχθήκαμε ανίκανοι γιατί ικανοί σαν και εσάς σε αυτά δεν θα υπάρξουν ποτέ, ποτέ σε αυτόν τον τόπο", επισήμανε.
"Εσείς αρχίσατε να απολογείστε ήδη πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής", είπε ακόμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη συζήτηση στη Βουλή για την Υγεία.
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι έδειξε πως βρίσκεται σε "πανικό" και "εκνευρισμό" και σχολίασε: "Εσείς θέλετε να σας δώσουμε και τιμητικές πλακέτες!"
«Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα μέτρα όχι για τα αρνητικά, αλλά για τα θετικά»
Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή όχι για τα αρνητικά, αλλά για τα θετικά, γιατί έχει αλλεργία σε οτιδήποτε θετικό συμβαίνει στον τόπο και το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει οποιοδήποτε μέτρο της συμφωνίας με τους θεσμούς και παρατήρησε: "Λέτε η συμφωνία είναι δική σας, της κυβέρνησης, εσείς τη φέρατε κι εμείς δεν την ψηφίζουμε. Προφανώς και εμείς τη φέραμε διότι δεν υπήρχε ποτέ των ποτών περίπτωση να φέρετε εσείς συμφωνία με αντίμετρα ισοδύναμα, να φέρετε συμφωνία για το χρέος, που λέγατε ότι είναι βιώσιμο, και να φέρετε συμφωνία επαναφοράς της εργασιακής κανονικότητας στον τόπο, που εσείς αυτή την εργασιακή κανονικότητα την ξηλώνατε πόντο πόντο από το 2010 και μετά. Δική μας είναι αυτή η συμφωνία καμία αντίρρηση".
"Να καταλάβω να πει η αξιωματική αντιπολίτευση εγώ δεν ψηφίζω τα μέτρα δημοσιονομικής επιβάρυνσης, γιατί, γιατί είμαι τζάμπα μάγκας, όπως δεν το λέω εγώ, το λένε κάποια στελέχη σας στους δημοσιογράφους. Λένε ότι είναι τζάμπα μαγκιά εκ του ασφαλούς να λέτε δεν ψηφίζουμε. Αλλά να το δεχτώ ακόμα κι αυτό. Τα θετικά μέτρα γιατί τα καταψηφίζετε;" αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: "Δηλαδή, θα καταψηφίσετε τη μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις κατά 3 μονάδες, εσείς που κόπτεστε δεξιά και αριστερά ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων; θα καταψηφίσετε τη μείωση 2% του φόρου εισοδήματος στη χαμηλότερη βαθμίδα, θα καταψηφίσετε τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, θα καταψηφίσετε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα καταψηφίσετε το επίδομα (600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) ενοικίου, θα καταψηφίσετε την κατάργηση της συμμετοχής στο φάρμακο των συνταξιούχων; Βεβαίως, δεν σας αφορά αυτό, γιατί θα το ψηφίσετε άλλωστε; Θα καταψηφίσετε τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας! Τι σας νοιάζει εσάς γι αυτό! Εσείς δημιουργήσατε τις συνθήκες αυτές, άρα, δεν πειράζει θα το καταψηφίσετε! Θα καταψηφίσετε το οικογενειακό επίδομα στο πρώτο και στο δεύτερο τέκνο, όλα θα τα καταψηφίσετε. Εσείς θα καταψηφίσετε τα μέτρα όχι για τα αρνητικά αλλά για τα θετικά. Γιατί έχετε αλλεργία σε οτιδήποτε θετικό συμβαίνει σε αυτό τον τόπο και το φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχετε πάθει βέρτιγκο και γιατί κυρίως έχετε καταντήσει μια παράταξη της κεντροδεξιάς να είναι μια παράταξη ακραία, ένα κόμμα διαμαρτυρίας".
Πρόσθεσε πως είναι "αδιέξοδο" και "καταστροφικό" για ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα να λέει "όχι σε όλα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com